Kirsti Bergstø (SU) beskutt på Vestbredden

Da lederen i Sosialistisk Ungdom, Kirsti Bergstø, besøkte Palestina fra 09.12 til og med 17.12 skulle reisefølge delta i en uktentlig demonstrasjon mot Israels okkupasjon av palestinske områder. Demonstrasjonen fant sted i landsbyen Bil’in på Vestbredden.

Men situasjonen i Palestina er svært ustabil. Israelske soldater og Israel som stat ønsker ikke at noen demonstrerer mot dem. Måten de velger å besyktte sitt “demokrati” er ved å bruke tåregass, gummibelagte metallpatroner og sjokkgranater mot SUs demonstranter. Det var seks delegater fra SU som hadde reist ned, blant annet for å delta på demonstrasjonen.

Da Kirsti Bergstø holdt appell ble de israelske soldatene desto mer agressive. Dette kan du se på videoen som jeg har lagt nederst på bloggposten.

“Det var en ubehagelig opplevelse å bli skutt på. Sjokkgranatene kan gjøre folk døve og tåregassen svir noe forferdelig,” sa Kirsti Bergstø etter angrepet.
Etter angrepet måtte hun og to andre fra Sosialistisk Ungdom behandles etter at de inhalerte større mengder tåregass. I tillegg til dette ble tre palestinere skadd etter at de israelske soldatene gikk til angrep.

Bortsett fra å delta på denne demonstrasjonen dro SUs reisefølge til både Betlehem, Jenin, Nablus og Jerusalem.

At Israel er en ulovlig okkupant mener jeg er helt klart. Og at de ikke tåler noen form for motstand skinner og tydelig gjennom. At de går til det skritt å gå til angrep på norske, unge demonstranter er ganske drøyt. Men det som vi må skjønne er at dette er en stat som har mange svin på skogen og mye å skjule. Selv ser de nok at det ikke er lenge til en palestinsk stat opprettes og at palestinerne snart igjen skal ha sitt eget land.

Denne saken er ganske kompleks; det startet med at Israel fikk et land, fordi de ikke hadde noe land. Men det ender med at de selv okkuperer områder som aldri har vært deres.

Her er en artikkel om saken

Her er videoen fra Vestbredden

4 kommentarer om “Kirsti Bergstø (SU) beskutt på Vestbredden

 1. Per (nyhverva FpUer) fann denne hendinga svært så morosam. Me hadde ein interessant diskusjon/krangel mellom basketballkampane, som etter kvart gjekk over til å handla om skattepolitikk. Utruleg kor ignorante folk kan vera!

 2. Når israelittene har så lang verneplikt, så bør de kunne sikte (og treffe) bedre.

  men fra spøk til skremmende alvor.
  Du skriver at historien er lang og kompleks, men reduserer det til et sammendrag hvor Israel har okkupert land de ikke har rett på?
  Dette er historieforfalskning, og bare egnet for å støtte opp om egne politiske synspunkter.

  SU-lederens appell kan ikke sies å være helt «uskyldig». Hun sier hun støtter folkets motstand, og dersom folkets motstand er å følge Fatahs nåværende diplomatiske linje, så er det en ting, MEN…
  Husk at det er takket være SV at Norge som eneste nasjon har annerkjent og støtter terrororganisasjonen Hamas som er skyld i både palestinsk borgerkrig, og den økende uroen i Gaza/Israel

 3. Tilbaketråkk: SUere angrepet i Jerusalem « Frem kamerater!

 4. Tilbaketråkk: Nok en SUer utsatt for ubehageligheter fra israelere… « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s