Kjære statsminister Stoltenberg!

Dette siste politiske innlegg før inngangen til det nye året vil jeg dedikere til landets statsminister, eller Buzz Aldrin som jeg velger å kalle ham i dette innlegget.

Den siste tiden så har det vært mye snakk om Norges månelanding. Det var vår egen Jens Stoltenberg som lanserte uttrykket i forbindelse med Norges mål om CO²-rensing på Mongstad. Men nå er månelandingen utsatt – igjen.

Når regjeringen i 2006, mot SVs vilje, gikk inn for å utsette CO²-rensingen på Mongstad var det mange som reagerte. Blant andre SU og NU gikk til sivil ulydighet. Men Buzz Aldrin «beroliget» oss med at vi til slutt skulle få all den CO²-rensinga vi ville ha. Men som mange forventet, deriblant jeg, så blir det ikke slik.

I 1969 dro et amerikansk romfartøy ut i verdensrommet. Kursen var innstilt mot månen. Apollo 11 skulle revolusjonere vår teknologi og kunnskap på mange områder. Det var en mandag, 21. juli og klokken var 03.56 norsk tid. I dette øyeblikk satte Neil Armstrong sin venstre fot ned på månen, og sa ordene som vi alle har hørt: «Et lite skritt for et menneske, men et stort for menneskeheten.»

Neil Armstrong var det første mennesket på månen. Og etter ham kom Buzz Aldrin.

Når Norges månelanding kommer er sannelig ikke godt å vite. Men det ser ut til at Jens Stoltenberg kan ende opp som Buzz Aldrin; han blir andremann på månen. Norge må ta rollen som et foregangsland hva miljøet gjelder. Vi har kunnskapen, pengene, men vi mangler viljen! For Jens «Aldrin» Stoltenberg er det et lite skritt for menneske, og så to tilbake.

 Kjære statsminister Stoltenberg!

Jeg syns du er feig! Først reiser du på klimakonferanse på Bali. Der snakker du varmt om hva vi her oppe i kalde Norge skal bidra med. Så kommer du hjem, og forteller oss dette! Det er ingenting annet enn nettopp feighet! Du må tørre å se verden i øynene og si: «I am sorry, but I do not give a damn.»

Vi har alle penger vi trenger til å utvikle den teknologien vi mangler på dette område. Hva er det da statsministeren mangler? Når vil du innse at Norge vil ha en statsminister som holder det han lover?

Nå kommer ikke miljøbevegelsen til å tåle mer tull fra de rød-grønne, med Buzz Aldrin i spissen. Jeg skjems og gruer meg til hver gang jeg må «forsvare» Stoltenbergs handlinger.

 Kjære statsminister Stoltenberg!

Ta et lite skritt for Norge, men et stort skritt for miljøet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s