Frukt og grønt må bort fra Domkirkeplassen

Kommunalstyret for miljø og utbygging bestemte i kveld at torghandlerne i Stavanger må flytte. De vil ikke lenger få lov til å selge frukt, grønt, blomster og kranser på Domkirkeplassen, foran Nokas-bygget. Nå må de stå på Tusenårsstedet, eller De fattiges plass, vinter som sommer. Og for alle som kjenner til byen så vet alle at det er et forblåst sted, som blir kaldt og gufset. Jeg går selv over dette stedet hver eneste dag.

Et flertall som besto av Høyre, KrF og Pensjonistpartiet gikk inn for at torghandlerne skal flytte. På den andre siden sto AP, FrP og Venstre. Desverre har ikke SV noen representanter i dette kommunalstyret.

Argumentene mot som har kommet fra torghandlerne selv, har gått på mange ulike hensyn, som ikke er blitt ivaretatt av partiene som gikk inn for forslaget. Torghandlerne taper på det, økonomisk, og det er et kaldt og forblåst sted.

I en by som Stavanger så er det viktig at de små og nære «bedriftene» ivaretas. Her har vi noen som hver dag selger fersk frukt og friske grønnsaker, som de selv har dyrket frem. Blomster og andre blomsterdekorasjoner selges også. Men nå jages de ned mot Vågen.

Byklovn og nyvalgt politiker Per Inge Torkelsen mener at torghandlerne skal få stå hvor de vil.

«Vi må lytte til de menneskene som driver dette. De har funnet ut at de selger mer og fryser mindre på Domkirkeplassen. La dem selv bestemme,» sa Per Inge Torkelsen (V)

Argumentene som blir brukt av partiene for er at det er mangeårig tradisjon for at torghandlerne skal stå der. Per Endre Bjørnevik (KrF)

«Hele tusenårsstedet er planlagt ut i fra at det skal være torghandel der. Jeg vil beholde den mangeårige tradisjonen dette er. Samtidig mener jeg det bør vurderes tiltak for å skjerme der det er nødvendig,» sa Per Endre Bjørneveik.

Da har jeg selv et forslag som kan løse alle Stavangers problemer når det kommer til havne/tusenårsstedet-området: hva om vi bygger et terrorgjerde som også fungerer som vindskjermer? Dette er selvsagt en spøk, men jeg blir så fortvilet over de menneskene som styrer i denne byen.

En kommentar om “Frukt og grønt må bort fra Domkirkeplassen

  1. Tusenårsstaden er ein evig kald ørken der alt blir blåst overende. Torghandlerne har tjent meir pengar på Domkirkeplassen, og det er lett tenkje seg kvifor. Dei fortener det, dei som er ein del av Stavanger og Rogaland sin kultur. Spesielt nå som det har blitt så ufatteleg DYRT å stå der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s