Venstre #1: Miljø

Den kommende tiden/uken så følger en ny føljetong. Fikk god respons på den forrige, så derfor kommer en ny! Det nye konseptet er enkelt og greit: Jeg tar for meg ett parti om gangen, og går gjennom deres politikk. Tema for tema, nærmest. Og nå som jeg skal skrive om Venstre så faller det naturlig at Unge Venstre og blir nevnt i ny og ne. Men da dette skjer, blir det presisert.

Men dagens post skal altså handle om Venstres miljøpolitikk. På veldig mange punkter så er Venstres miljøpolitikk temmelig lik den SV fører. Det er en del forskjeller, og her kommer et par eksempler som klart viser forskjellen mellom SV og Venstre i regjering:

Med SV i regjering har vi fått gjennom: 25 % øking i støtte til jernbane og 10 milliarder til fornybar energi

Med Venstre i regjering: Kollektivtransporten ble konkurranseutsatt, det ble åpnet for utbygging av olje i nord og de startet byggeprosessen på Snøhvitanlegget i Hammerfest i Finnmark. Når dette blir tatt opp så skryter Venstre/Unge Venstre alltid av at de gikk ut av regjering – på grunn av denne saken. Men hjalp det? Gjorde det noe godt for seg? Dersom man sjekker, så ligger det et anlegg i Hammerfest – og ja, det heter Snøhvit, og spyr ut karbondioksid.

En annen ting som Venstre gjør feil når det kommer til miljøspørsmålet: de tror at den lar seg kombinere samtidig som man fører en kapitalistisk/liberalistisk økonomisk politikk. Men det Venstre er nødt å innse er at det er vanskelig å kombinere økonomisk vekst og lave CO2-utslipp. Kapitalisme jager alltid mer profitt, og skal skape merverdi hele tiden. Men når man står overfor et problem som vi gjør i dag, så vil det bli viktig å prioritere en bærekrafit jord til fordel for en bærekraftig lommebok.

Et par morsomme ting med Venstre:

  • De er som regel uenige med seg selv
  • Lars Sponheim…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s