KrF #3: Internasjonale spørsmål og demokrati

Bistand

KrF anser seg selv for å være ufattelig flinke når det gjelder fattigsdomsbekjempelse og solidaritet. Men er det egentlig slik det henger sammen? Og ser KrF sakene sine i en større sammenheng?

KrF er for frihandel som til stadighet fører til større og større fattigdom for u-land. På den måten så blir nyttesløst å sende ned penger, vann og misjonærer når politikken fører til privatisering og mer fattigdom. Et eksempel på at KrF ikke fører en ansvarlig bistandspolitikk:

KrF-, Høyre- og Venstreregjeringen bestemte at en norsk styrke skulle sendes til Irak for å avlaste amerikanske styrker. Dette var en investering som kostet 60 millioner kroner – penger som ble hentet fra Bistandsbudsjettet.

Alternativet

SV i regjering derimot: I 2007 satte SV av 21 milliarder kronger til utviklingsarbeid og nødhjelp. I tillegg slettet vi u-landsgjeld for nesten 500 millioner kroner.

Israel/Palestina-konflikten

KrF er en av Israels næreste venner i Norge, kanskje bortsett fra Israels-vennene (som ofte er samme ulla). Israel har bygget en 9 meter høy betongmur som skaper et enormt skille for det palestinske folk. Ikke bare et rent fysisk skille, men et skille mellom familier, venner og kollegaer. Dette er en mur som gjør at daglig må flere palestinere gå gjennom «checkpoints» – som er en sjekk hvor man blir ransaket, og det er ikke umulig at det skjer flere menneskebrudd her vi ikke har dokumentert. Men denne 9 meter høye muren gikk KrF ut og kalte «et lite sikkerhetsgjerde» i Dagsavisen.

Demokrati

Leder for KrFU, Kjell Ingolf Ropstad, har uttalt følgende på sin blogg:

«Stemmeplikt vil øke interessen rundt valget og øke valgdeltakelsen.«

«Resultater fra andre land som har stemmeplikt har faktisk vist at valgdeltakelsen går opp. Det kan og vurderes at en mister stemmeretten for en tid dersom stemmeretten ikke blir brukt.»

Er dette demokrati? Å tvinge folk til å delta aktivt i demokratiet? Så dersom man ikke stemmer, så mister man stemmeretten. Jeg synes det er en snål ide…

3 kommentarer om “KrF #3: Internasjonale spørsmål og demokrati

 1. SV i regjering- Fortsatt deltagelse i utenlandske oppdrag….

  Og frihandel skaper fattigdom?
  Sakarisassen…
  Frihandel har bygget opp det EU som vi ser idag, og det er et sterkere Europa. et tryggere og rikere Europa som bygger opp de landene som sosialismen (kommunismen) ødela

 2. Det er fint å se at du, Kyle, er enig med SV at vi bør trekke Norge ut av samtlige utenlandsoppdrag. Som du sikkert vet så har Arbeiderpartiet både utenriksminster og forsvarsminister, og forsvarer norsk krigføring for alt det er verdt. Men jeg er enig med deg at det er dumt at SV ikke greier å trekke AP i den retningen vi vil.

  MEN! Noe av det første SV gjennomførte når vi inntok regjeringskontorene var nettopp å trekke norske styrker ut av Irak. Og det er jeg stolt av:D

  Nå tør jeg påstå at situasjonen i Europa (før EU for fullt «slo inn») var en langt annerledes enn den vi se i u-land i dag. Mens pengene der nede BURDE gå til å bygge opp et land, med bærekraftige muligheter, så blir midlene brukt helt andre plasser. Bistand handler om mye mer enn å bare gi dem penger. Bistand handler om å bygge opp et demokrati og virkelig gi dem muligheten til å – rett og slett – gjøre det som trengs for å komme et skritt nærmere et bedre land. Bistand handler om ansvar. Frihandel er ikke veien å gå. Å la markedet løse oppgavene er en løsning jeg ikke tror vil fungere like bra som å disponere midlene på en ansvarsfull og fornuftig måte.

 3. Det er nok lett å bli lurt av en retorisk formulering, men ikke tilegn meg standpunkt jeg ikke har.
  Norge har alltid vært en fredsnasjon, og vi bør fortsatt være med å la demokratiet vokse frem i Afghanistan under vår beskyttelse.
  Demokrati kommer som kjent ikke over natten, det har også den amerikanske regjeringen lært av skade.
  Derfor er det så viktig at Norge fortsatt blir i Afghanistan sammen med våre alliert og viser samhold, ikke denne forræderske pjattet SV til stadighet leverer.

  Derimot er JEG glad for at du også innser at Norges bistandpolitikk er feilslått, og i visse tilfeller har gått til å forverre situasjonen i de aktuelle landene.
  Det er trist at du enda ikke har forstått hva «markedet» er…. Markedet er alle innbyggernes behov, som dekkes etter kostnadspris, og dermed skaffer en bærekraftig pris etter behov.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s