Høyre #3: Antifeminisme

«En skal ikke fatte politiske beslutninger med kjønnsdimensjonene i tankene.» – Thorbjørn Røe Isaksen, leder Unge Høyre.

Med en slik innstilling så er det vel lett å se at Høyre ikke er et parti som kan kalles feministisk. De er vel på kanten til å kunne kalle seg selv kvinnevennlige.

Dersom vi ser på Høyre som et parti ellers så er det mot de aller fleste offentlige utgifter (refererer til innlegg #1). Men det er en ting det er for, og det er kontantstøtten. Kontantstøtten har jeg i et innlegg om KrF vist min avksy for, og det er med god grunn.

«Kontantstøtten er faktisk svært lite familievennlig. Det er en hindring for likestilling i hjemmet og sørger i praksis for at mor blir hjemme og passer hus og barn, mens far er jobber og tjener penger. Og et alternativ til kontantstøtte er barnehageplass til alle. Det er viktig blant annet for at innvandrere skal integreres bedre – og det er mange rapporter som viser at dersom barn går i barnhage så blir det vanskelig å begå kjønnslemlestelse og omskjæring.» – Eirik Faret Sakariassen, tidligere blogginnlegg.

Nå gikk regjeringen inn for å kjønnskvotere inn kvinner i alle norske aksjeselskaper, og dette er noe Høyre alltid har vært mot. Men det var faktisk en Høyre-statsråd som første gang snakket om det, og akkurat der synes jeg Høyre fortjener en klapp på skulderen. Selv om de færreste av dem i dag er stolt over akkurat dette.

Høyre er mot kriminalisering av horekunden. Der er jo jeg (og SV/SU) mildt sag uenig. Det er nemlig viktig å sette en stopper for salg av sex, og salg av mennesker. Det er ikke greit at vi har en situasjon slik som det er i dag, hvor mennesker (og i all hovedsak kvinner) behandles som en vare for menn som bare «følger lystene sine». Og det er viktig at det ikke er de prostituerte som straffes. De er ofte ikke roten til det hele, ettersom mange tvinges eller trues inn i prostitusjon. Hvor mange tror at det er et bevisst valg man tar: man vil selge sin kropp. Man må gå på de som utfører handlingen  – og det er kunden. Kunden har ikke alltid rett; for hvem har rett til å kjøpe andres kropp?

En kommentar om “Høyre #3: Antifeminisme

  1. I alle tilfeller av resolusjoner og lovendringer burde man være kjønnsnøytral, alt annet ville vært udemokratisk og kjønnsdiskriminerende. Spesielt i RUH så har vi satt foten ned på dette. Ingen skal bli forrskjellsbehandlet og lovgivninger som gir dene ene parten mer enn den andre gjør tross alt det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s