Høyre #6: Miljø

3 uker før valgkampen i 2007 ble Høyre «et klimavennlig parti». Men hvor klimavennlige er de egentlig?

Ikke veldig. De er faktisk ikke særlig mye bede enn det FrP er. Men det er klare på at folk ler av dem dersom de ikke annerkjenner klimakrisen. Så det gjør de. men det er for gasskraftverk uten rensing, mer oljeboring, mer motorvei og mindre kollektivtrafikk og konkurranseutsetting av jernbanen.

Høyre er et av de partiene som er mest glad i EU. Og dersom Norge en dyster dag blir medlem av den Europeiske Union så kan vi glemme å føre en selvstendig miljøpolitikk, men innordne oss under Brussels makt.

Klimakvoter

Høyre (og Ap) er veldig for dette med klimakvoter. Det er i bunn og grunn en veldig dårlig ide ettersom det er vestlige land som står for store deler av utslippene og da er det vi som må rydde opp i problemene. Det vi med klimakvoter gjør er at vi selger problemene våre til land som ikke har muligheter for å gjøre de kuttene. Samtidig øker vi utslippene selv, noe vi har til felles med alle vestlige land. Dersom alle øker sine utslipp samtidig som man kompensere ved å kjøpe klimakvoter så ender det hele opp med at det ikke blir noen klimagassutslippreduksjon.

2 kommentarer om “Høyre #6: Miljø

  1. hyggelig at du bruker så mye tid på alle andre enn deg selv. Man kan alltid trekke frem at SV er mot NATO, og for en nordisk forsvarsmodell (som ikke er realiserbar om man ikke ønsker å minst dobble forsvarbudsjettene).

    Men over til klimakvoter. Dersom du ikke vil ha kvoter, hva vil du da?Du kritiserer alt du kommer over, tagger dem ned med dommedagsprofetier og enda en gang lar du være å komme med løsninger. Har til overs å høre en løsning fra deg Erik. Ro deg ned, du må ikke være sint og sur bare fordi Kirsti Bergstø er det…

  2. om jeg tør spørre: hvem var miljøvernminister da det ble vedtatt at man ikke garanterte co2 rensing innen lovt tid. Var det Bjørnøy, eller har jeg sovet i timen.?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s