Det norske Arbeiderparti #1: AUF vs. AP

AUF

Det neste partiet som skal få gjennomgå er Det norske Arbeiderparti eller Ap som det heter på folkemunne. Nå har omtrent alle konservative partier fått gjennomgått. Alle utenom Fremskrittspartiet, men de skal nok få gjennomgå etter hvert. Men på tross av at Ap sitter i regjering sammen med oss, så gir det slettes ingen dispensasjon. Tvert i mot. Og hvorfor ikke begynne å sammenligne det en gang så radikale partiet med sine unge sosialdemokratiske sønner og døtre i AUF.

AUF står for Arbeidernes Ungdomsfylking. De er det unge og radikale alibiet til AP. Det morsomme med forholdet mellom AUF og moderpartiet er at de sjelden er enige i noen ting. De er Norges største ungdomsparti med over 8000 medlemmer. De eier en egen øy, nemlig Utøya. Og en svær båt som en gang var en gave, som har kostet dem betydelig.

I valgkampen slet AUF med å forsvare alt det Arbeiderpartiet har gjort. I de aller fleste saker samsvarer AUFs politikk med SVs. I det minste mer enn med moderpartiet.

  • Nato: Ap er for, AUF er mot
  • EU: Ap er for, AUF er mot
  • Gasskraftverk: Ap er for, AUF er mot
  • Mer oljeboring: Ap er for, AUF er mot
  • Gratis skolemateriell: Ap lover og lyger, AUF blir sure, Ap gir blaffen
  • Ap mente at Irak var en trussel mot fred i verden, mens AUF støttet fredsbevegelsen

Men på tross av de store uenighetene så er samarbeidet mellom AUF og AP forbløffende godt. Det er veldig mange AUFere som sitter i kommunestyrer her og der, fordi moderpartiet er så stort de aller fleste plasser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s