Det norske Arbeiderparti #4: Miljø – Ap lar SV gape

SV må gape opp og svelge kamelene Ap serverer til forrett. Hvem gleder seg til middag og dessert?

Dette er faktisk et punkt jeg blir provosert over. Er det ingen foruten jeg som ser at alle nederlag som Ap forårsaker blir dyttet på SV? Jeg synes det er forkastelig at de ikke tør stå for det de gjør – men at de lar oss ta kulen. Jeg bare ramser opp:

 • Da det ble avgjort at det ikke ble rensing på Mongstad fra dag 1
 • Da det ble avgjort at det ikke blir rensing (her var og SP med)

Dette er ting SV aktivt har jobbet mot, men som Ap har stemt ned. Og hvem sitter igjen med skylda? Jo, SV! Ap er et feigt parti! Ta ansvar for den klimafiendtlige politikken dere fører!

I 2000 så felte Arbeiderpartiet Bondevik I-regjeringen, fordi de ikke ville gå med på å bygge et gasskraftverk. Og nå gjorde de det samme mot SV, selv om de har snakket varmt om rensing. Nok en gang: dobbeltmoralismen skinner klart og tydelig gjennom!

Sammen med Høyre og Frp (noe som burde gitt dem et signal om at dette er FEIL) gikk Ap inn for å få mer oljeboring i Nordområdene. De ønsker mer olje og gass, og konsekvensene blir ikke tatt hensyn til. Og ikke nok med at dette har forferdelige miljø-konsekvenser. Det går ut over livsgrunnlaget for tusenvis av fiskere, som allerede har det tøft nok fra før. Disse fiskerne har en båt som de skal bruke til å få opp den fisken de trenger å selge. Men det finnes multinasjonale selskaper som bruker trålere som fanger opp mer fisk på en time enn en fisker greier på en måned. De små selvstendig næringsdrivende presses ut av markedet av Frp, Høyre og Ap.

Klimakvoter? Ah, for en god ide; la andre ta kuttene for oss…

Klimahandlingsplanen som ble lagt frem sommeren 2007 var Ap stolte over. Der kjørte de knallhardt på at Norge skal ha veldig store reduksjonsmål – og de aller fleste reduksjoner skulle komme gjennom kjøp av klimakvoter. SV greide (utrolig nok) å tvinge Arbeiderpartiet til å gå med på mer konkrete og ambisiøse mål, hvor flere (2/3) skulle tas hjemme i Norge.

Kollektivtrafikk-takk?

Under Stoltenberg I-regjeringen innførte Ap moms og dieselavgift på kollektivtrafikk. Det sørget for at vi fikk et dyrer kollektivt system. Dette var SV selvsagt i mot.

MEN…

Det aller mest hårreisende er at pengene som ble tatt inn gjennom momsen og dieselavgiften på det kollektive skulle brukes til å redusere bensinprisen med 50 øre! For pengene de ville kutte i bensinprisene kunne vi ha fått halvparten så billige bussbilletter eller dobbelt så mange bussavganger. Hva er det egentlig som går av Arbeiderpartiet? Jeg bare spør. Et svar er ikke forventet.

3 kommentarer om “Det norske Arbeiderparti #4: Miljø – Ap lar SV gape

 1. «Sammen med Høyre og Frp (noe som burde gitt dem et signal om at dette er FEIL) gikk Ap inn for å få mer oljeboring i Nordområdene.»

  Mener du virkelig at alt Høyre og FrP kommer med er feil politikk? Kan du virkelig si at ekstrabevilgninger til politi og rettsvesen er en dårlig ting?
  Og når det gjelder energi, så er det bare SV og grønne miljøister som tror at verdens energibehov kan dekkes av vindmøller og bølgekraft. Dere tar virkelig ikke innover dere de utfordringene som venter i fremtiden.

  «De ønsker mer olje og gass, og konsekvensene blir ikke tatt hensyn til.»

  Konsekvensene for olje- og gassutvinning og ilandsetting i nordnorge hadde betydd verdiskapning i regionen som hadde snudd hele befolkningsveksten og flyttestrømmen.

  «Og ikke nok med at dette har forferdelige miljø-konsekvenser. Det går ut over livsgrunnlaget for tusenvis av fiskere, som allerede har det tøft nok fra før. Disse fiskerne har en båt som de skal bruke til å få opp den fisken de trenger å selge. Men det finnes multinasjonale selskaper som bruker trålere som fanger opp mer fisk på en time enn en fisker greier på en måned. De små selvstendig næringsdrivende presses ut av markedet av Frp, Høyre og Ap.»

  Ærlig talt… Dette er som å lese en historiebok om den industrielle revolusjonen hvor syersker ødela de nye maskinene fordi de kunne sy hundrevis av flere plagg enn syerskene per time og var mye mer effektive.
  Dette kalles effektivisering, og dersom man hadde fått igang olje- og gassutvinning i nordområdene, så skal du se at det hadde blitt fart på arbeidsmarkedet der.

  Det nytter ikke studere en liten del av bildet og si at noe ser bra ut. Du må se helheten

 2. Når snakket jeg om deres bevilgninger til politi og rettsvesen. Her snakker vi jo om miljø…

  Helheten dere maler av effektivisering er et kynisk spill som presser mindre, private aktører av markedet. Det er en uheldig utvikling. Denne evige konkurranseutsettingen ødelegger et stabilt og mangfoldig marked.

  UANSETT. Jeg er glad over å se at du kommenterer så mye, Kyle. Og uansett hvor uenige vi enn må være så kan vi ikke skjule at det ligger kjærlighet bak hver hatske bokstav. Hjemme i påsken? Grab a coffee some day? Call me, hun;)

 3. Grunnen til at disse mindre aktørene faller ut av markedet er selvfølgelig fordi noen andre aktører leverer de samme varene raskere, bedre og billigere.

  Det er ingenting negativt med det. Det er ikke mangel på arbeidsplasser i Norge, og dersom det var det, så hadde åpning av gassfelt i nordområdene virkelig skapt arbeidsliv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s