Alternativet: Borgerlige og “sentrumsorienterte” statsministerkandidater #3

Lars Sponheim – bonden fra Ulvik

Her har du et ekte mannebein, som du jo ser. Mange i Unge Venstre trekker paralleller mellom Lars Sponheim og Chuck Norris… Det sier vel egentlig mest om Unge Venstre.

Mannen har vært ordfører, stortingsrepresentant og landbruksminister. Han er partileder i Venstre – noe mange har splittede meninger om. To ganger har det blitt forsøkt et kupp av ham som leder. Men han vant jo begge gangene. De siste landsmøtene har han blitt sett på som en partibygger. Noe han jo er. Venstre under hans regime har fått langt mer slagkraft.

Han vil bli statsministerkandidaten til Venstre. Men hans sjanser for å bli statsminister er – heldigvis – minimale. I tillegg så er han en av dem som gjør det borgerlige regjeringsalternativet vanskelig. Han har, fornuftig nok, sagt at han og Venstre aldri går i regjering med FrP. Men uten FrP blir det inget flertall på våre borgerlige venner…

Lars Sponheim er brautende og høylydt. Jeg mistenker at han ofte snakker uten å tenke. Men han er morsom. Og det skjer ofte at han får samtlige i Stortingssalen til å le. Men hvem ler vel ikke av Venstre?

Rent politisk mener jeg han er uspiselig og ikke statsministermaterie. Særlig når det kommer til miljø. Der har Venstre oversett viktige ting i sin analyse.

På en side er de for frihandel, mens de ønsker mindre utslipp. Økt forbruk fører til økt utslipp. Det rår det ingen tvil ved.

Jeg legger ut en morsom video fra valget07. Dette gjorde jeg ikke på Siv og Erna, men det gjøres nå. Så gå tilbake og se videoene av dem også!

6 kommentarer om “Alternativet: Borgerlige og “sentrumsorienterte” statsministerkandidater #3

 1. Herregud Eirik. Bra skrevet, men innholdet var crap…

  Venstre skal ikke i regjering med FRP. Det betyr da ikke at man ikke kan få regjeringsmakt, lurer på om du har fått med deg at etter de første periodene etter 2. vk, har Norge stort sett vært styrt av mindretallsregjeringer der Venstre ofte har vært med. (bortsett fra de periodene Venstre var ute av stortinget.)

  Man trenger ikke flertall for å ha en regjering, og flertallsregjeringer er ikke alltids så bra man vil ha det til. Norge er blitt et av verdens beste land å bo i og et av de rikeste, ikke takket være flertallsregjeringer.

  Det viktigste med å ha en regjering er at den har støtte i Stortinget for sin eksistens. Sannsynligheten for at V, H og Krf kommer i regjering igjen i 2009 er store. Dersom H ikke velger Frp, som kommer til å ødelegge H.

  Jeg støtter frihandel. Men, det spørs hvilken frihandel man vil ha… Man kan regulere den, Venstre ønsker bla annet asymmetriske handelsregimer. Og Venstre er det beste miljøpartiet på Stortinget. Tilogmed Natur og Ungdom ga Venstre terningkast 6. SV, hva fikk dere??

  Jeg ville heller hatt Lars Sponheim enn Erna eller Dagfinn. Lars Sponheim har vært partileder lengst av de borgerlige, han har mest erfaring og kan mye innen alle felt. Han kan samarbeide og er en bra fyr…

 2. Problemet til Venstre er ikke miljøpolitikken, men at resten kommer i veien for den. Miljøavgifter, greit nok, men når dere samtidig letter på andre skatter, kommer ingen til å ha problemer med å betale dem – og dermed blir det slik at det er kun de rikeste som får lov til å forurense.

  Grunnen til at Norge er blitt et av verdens beste land å bo i, er vel at Ap nærmest har hatt monopol på regjeringer etter andre verdenskrig fram til liberaliseringa på 80-tallet. Da mistet Ap all kontakt med sine sosialistiske røtter.

 3. Jeg sa jo at Venstre ikke vil i regjering med FrP. Og jeg vet at man ikke trenger flertall, men Venstre – og Lars Sponheim – har luftet tanken om å støtte Stoltenberg III. Et flertall er det mest lukerative. Da er det mer handlekraft. At velferdsstateten er bygget på mindretallsregjeringer er en ting, men tenk hvordan det hadde vært med BARE flertallsregjeringer. Da har man mer handlekraft, enkelt og greit.

 4. Andreas, med tanke på at det kun er de «rike» som har råd å kjøre nå så forsvinner vel argumentet ditt… Og hvorfor skal ikke røde skatter reduseres når grønne økes? Det er bare rett og rimelig at det skal kompanseres sånn at den personlige økonomien ikke blir totalt rævskjørt.

 5. En mulig regjering etter valget er Sp/V/KrF med støtte fra Ap og H i Stortinget. Det er mer realistisk etter Hagas avgang. Haga og Sponheim var mildt sagt ikke gode venner. Navarsete og Sponheim har derimot en bedre tone. I en H/KrF/V-regjering vil statsministeren være et forhandlingsspørsmål. Dersom KrF/V går sammen om enten Høybråten eller Sponheim eller Bondevik(!) som kandidat og setter det som krav for Regjering kan de svært sannsynlig bli statsminister.

  De minst sannsynlige etter neste valg er:
  Kristin Halvorsen (for liten i forhold til Ap. Andre regjeringsalternativer med SV er usannsynlige)
  Torstein Dahle (haha)
  Siv Jensen (ingen regjeringserfaring, må i regjering med Solberg og Høybråten, som begge har regjeringserfaring)

  De mest sannsynlige er:
  Jens Stoltenberg ved Ap/SV/Sp eller Ap-regjering
  Erna Solberg ved H/FrP-regjering
  Lars Sponheim/ Dagfinn Høybråten/ Erna Solberg i en KrF/H/V-regjering (Den av Høybråten og Sponheim som har størst oppslutning er mest sannsynlige. Dersom KrF/H/FrP går til valg sammen, men ikke får flertall alene er Sponheim den mest sannsynlige kandidaten.)
  Liv Signe Navarsete ved KrF/V/Sp-regjering (siden hun er den som må overtales inn i en ny regjering).

  Per Magnus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s