Innvandrerbarn omskjæres

«Norsk asylpolitikk har vært ute av kontroll i alt for mange år. Jeg tror vanlige folk i vanlige bygårder i hele Norge merker dette, de ser trygdemisbruk. De ser at ting ikke fungerer, merker at folk ikke er integrert. De ser at barn blir slått, de ser at barn blir omskåret. Det er ikke en situasjon vi kan ha i et demokratisk land som Norge.»

Dette uttalte Fremskrittspartiets formann, Siv Jensen, i et TV-intervju.

Dette er nok et eksempel på hvilken retorikk FrP kommer til å kjøre på frem mot Stortingsvalget i 2009. Det er skremende at de slipper unna med å si slike ting som det Siv Jensen sier her.

Radio Norge har hver dag et debattprogram som i går tok opp denne saken. Siv Jensen ble da gitt muligheten til å unnskylde uttalelsen. Men det gjorde hun ikke. Tvert i mot.

Hun anklagde andre toppolitikere for å ikke ta debatten alvorlig. Hun mente det var viktigere at slike ting ble sagt enn at debatten om asylpolitikk går ryddigere for seg. Det er skremmende at hun tør si slikt.

Jeg tror ikke hennes påstand heller stemmer med realitetene. Det finnes nok et knippe eksempler hvor omskjæring forekommer. Men hvordan kan vi forhindre at dette skjer?

Ved for eksempel å ha kjernetid i barnehage for alle barn, særlig barn med innvandrerbakgrunn. Da sørger man for at man får en langt bedre sosialisering og integrering. Barna får større kontaktnett. Da blir det vanskeligere å ta et barn med til sitt hjemland og omskjære det.

Slike stigmatiserende påstander som Jensen kommer med kan vi ikke akseptere. Hva er hennes svar? Sende alle hjem? Endrer hjemsendelser til noe?

6 kommentarer om “Innvandrerbarn omskjæres

 1. Håper du så debatten mellom Siv og Kristin Halvorsen igår Eirik. Om du ikke gjor det, så er det bare å se her:

  www1.nrk.no/nett-tv/klipp/407423

  Omskjæring foregår.
  98% av alle jenter i Somalia blir omskjært.
  Somaliere er blant de folkegruppene som er aller dårligest integrert i det norske samfunnet.
  Er sjansen da stor for at de tar med seg sin ukultur med omskjæring og praktiserer det videre?

  SVs løsninger er alltid:
  Mer velferd, mer velferd, mer velferd.

  I USA er somaliere veldig godt integrert i det amerikanske samfunnet, og der stilles det KRAV.

 2. Kyle lirer av seg nøyaktig det Siv sa i debatten på TV i går. Siv nevnte de 98%. Denne statistikken ble trukket i tvil, og Siv kunne ikke gi dekning for tallet.

  Å sammenligne så vidt forskjellige land med så ulik historie som USA og Norge, og antyde at den eneste (eller viktigste) relevante forskjellen er hvilken integreringspolitikk regjeringene i de to landene fører, er ille nok. Ensidig å peke på et så vagt trekk ved politikken som at «de stiller krav og vi gjør det ikke,» i en slik sammenligning, er bare latterlig.

 3. Ottar Hellevik, Professor ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo har skrevet:
  «I hvilket omfang blir jenter med somaliske foreldre bosatt i Norge omskåret?
  En vurdering av hva som kan ligge bak to meget ulike situasjonsbeskrivelser.»

  Et reportasjeteam fra NRK intervjuet 10 omskjærere i Somalia forsommeren 2007. De ble valgt ut etter kontakt med et større antall omskjærere, fordi de sa at de hadde omskåret jenter fra Norge. Summeres opplysninger i svarene til de ti, har de omskåret anslagsvis 185 jenter fra Norge i løpet av de siste 2-3 årene.

  185 jenter roughly…
  185 jenters seksualliv og kanskje sosialliv er rispet opp.
  Men det fortsetter:

  Det er imidlertid høyst usikkert om de svarene som er registrert gir et riktig bilde av de faktiske forholdene. Spesielt gjelder dette spørsmålet om informantene svarer sannferdig. Dersom de mener at det er i deres interesse å gi et bestemt bilde av situasjonen, eller dersom de tror at intervjueren ønsker et bestemt svar og vil kunne reagere negativt på andre svar, vil dette kunne ha stor innvirkning på svarene de gir.
  I Sosial- og helsedirektoratets rapport diskuteres dette problemet. ”Alle informantene virket inneforstått med det norske lovverket.” ”I og med at omskjæring av kvinner er ulovlig i Norge, kan det være nærliggende å tro at informantene ga intervjuerne forventede svar.»

  Javel, altså er flere norske jenter er mest sannsynligvis omskjæret.

  Er det virkelig så vanskelig for sosialister å hente frem informasjon?
  Er det vrangvilje som gjør at de ser gjennom øynene på slik adferd fordi de er redde for å tråkke på overgripernes tær?

  Og statistikke Siv trakk frem er ikke trukket i tvil. Det finnes onde mennesker som ikke vil innse faktaene når de ligger på bordet, men både vår ambassade og HRS vil kunne fortelle deg at dette tallet er MEGET reelt.

  USA og Norge er forskjellige, men det nytter da virkelig ikke å gjemme seg bak slikt retorisk vas når fakta er at VI har problemer med å integrere visse grupper, mens i USA går integreringen av de fleste innvandrergrupper veldig bra, og disse blir en del av det amerikanske samfunnet veldig raskt.

  Men for å ta et eksempel da, for hva som kan skje når noen bestemmer seg for å IKKE vente på at staten skal «rydde opp».
  Fahad Awaleh er født og oppvokst på Stovner og er idag doktorgradsstipendiat ved Bi og har holdt foredraget:

  «Tro kan flytte fjell – historien om å gå nye veier» eller tips til unge somaliere som vil lykkes i det norske samfunnet

  «Bli god i noe, så blir du viktig for andre,» sa han. «Tid er viktig. Hold alltid avtaler. Ikke ring noen etter klokken 22. Jeg har aldri skjønt hvorfor, men vis respekt for reglene som gjelder her.»

 4. Jeg beklager at jeg leste feil. 98% av alle jenter blir omskjært i Somalia – det vet jeg ikke noe om. Jeg trodde påstanden var at 98% av somaliske jenter i Norge blir omskjært. Det er noe ganske annet.

  Kjønnslemlesting er selvfølgelig et stort problem, og nei; det er ikke problematisk for oss sosialister å hente fram fakta. Problemet er hvordan fakta blir brukt til å promotere usaklig politikk, så som i FrP sitt tilfelle. FrPs svar er å mene sterkt at dette er galt. De vil mene det så sterkt at man i teorien skal risikere å bli sendt ut av landet for slike overgrep. Problem løst, ikke vårt (politikernes) problem/ansvar lenger.

  Skal da foreldrene og barna bli sendt tilbake til Somalia eller hvor de kommer fra? Hvem hjelper vi med dette? Eller skal vi kanskje holde barna igjen?

 5. Det er ikke usaklig politikk å si følgende:

  Omskjæring er grusom vold.
  Samfunnet skal reagere når vold forekommer, og særlig i disse tilfellene.

  De som blir dømt for en forbrytelse på mer enn 3 måneders strafferamme skal sendes ut av landet etter soning.
  Det er ikke behov for å slippe til mennesker som ikke kan følge norske regler.

 6. Dersom ønsket er å begrense omfanget av omskjæring, er det usaklig å velge den lettvinte løsningen å kaste dem ut. Retorikken stinker av selvrettferdighet. Bloggforfatteren forklarte kort og godt hvordan man kan hindre omskjæring politisk. FrP sier: «ikke i VÅR bakhage.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s