Jens og Jonas’ handlekraft

jensogjonas

Dette er vel det man kan regne for å være Norges mektigste menn. Det er disses mening som ofte avgjør Norges retning. De sikrer om hverandre, og Stoltenberg greide å vende Aps prinsipp om annenhver mann og kvinne på stortingslisten – til Jonas Gahr Støres fordel. Jens og Jonas’ politiske relasjon er som en stor forelskelse – veldig bra der og da, men man ser jo ofte ikke alle de dumme sidene…

Hvorfor Ap tvang tjenestedirektivet kan man jo spørre seg om. Men jeg synes svaret er veldig enkelt:

  1. Ap er for EU. De tør ikke sparke mot Brüssel, og vil derfor helst godta så mye som mulig. Ved å holde oss inne med dem i Brüssel, føler vel Jens og Jonas seg tryggere.
  2. Men det andre er vel også at Ap synes fri flyt av arbeidskraft er bra? For hvorfor ville de vel ellers gå med på dette direktivet?

Et direktiv som er så utydelig at man omtrent kan tolke det akkurat slik man kan ønske det. Men mange forskere (og ikke nødvendigvis dommedagsprofeter) har lest seg frem til det slik at direktivet kan rasere norsk arbeidsliv. Men hvorfor går Ap med på dette? Og hvordan kan Roar Flåthen tvinges i kne av Jens (og Jonas)?

2340340656_8e655388dc_o

La oss se nærmere på TV2s artikkel «Et dårlig år for regjeringen».

Han (Jens Stoltenberg) skar igjennom, viste handlekraft og beslutningsdyktighet i asylpolitikken, i forhold til tjenestedirektivet og når det gjaldt kjøp av nye jagerfly. (…) Og de gjør at Jens siger opp til terningkast 4 som regjeringssjef.

Dette er sakene media berømmer Stoltenberg for. Klare og tydelige høyresidesaker. Mediaoppinionen viser seg klart og tydelig. For saker som kjønnsnøytral ekteskapslov og kriminaliseringsloven, de er ikke handlekraftige. Men asylpolitikken, tjenestedirektivet og kjøp av nye jagerfly, da er det handlekraft!

Jeg er ikke fornøyd med Jens og Jonas’ handlekraft i disse sakene: dette er jo nemlig Arbeiderpartiet på sitt verste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s