Løslat Mohammad Othman!

59-moh%20banner%20copy

Israelske okkupasjonsstyrker arresterte Mohammad da han krysset grensen mellom Jordan og den okkuperte Vestbredden i dag etter et besøk i Norge. Han har tidligere besøkt bl.a. Oslo, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Harstad, Tromsø, Ås og Bergen.

Mohammad er 33 år gammel og har dedikert de siste ti år av livet sitt i kampen for palestineres menneskerettigheter. Hans landsby, Jayyous på den okkuperte Vestbredden, har mistet størstedelen av sin jord etter bygginga av Apartheidmuren og bosetterkoloniene. Han har arbeidet konstant med å fortelle verden om de israelske krigsforbrytelsene mot hans folk og har et stort nettverk i den internasjonale solidaritetsbevegelsen. Mohammad arbeider med sivilsamfunnet og ikke-voldelig motstand.

Selv har jeg møtt Mohammad flere ganger, og han har et godt samarbeid med Sosialistisk Ungdom. Derfor oppfordrer jeg alle til å gjøre noe for at han skal løslates:

Send e-post til israelske myndigheter:

I am writing to you to express my deepest concern about the detainment of Mohammad Othman on, September 22, at the border between Jordan and the West Bank. He was returning home after a visit in Norway.

I fear that the detainment of Mohammad Othman is a result of his peaceful criticism of violations of international law by Israeli authorities. The charges against him have not been made clear, but there is reason to believe that he is a prisoner of conscience, arrested solely for his human rights work through legal organizations.

I ask you to take all appropriate measures, including official inquiries and protests, to ensure Mohammad’s immediate and unconditional release. Furthermore, whilst being held, he should be protected from any form of torture or ill-treatment, and the conditions of his detention should fulfill the requirements of international law.

Thank you for your prompt attention to this urgent matter.

Sincerely, xx xx

Her finner du e-post-adresser til israelske myndigheter og her er Facebook-gruppen.

Skriv under på underskriftskampanjen.

Takk for all hjelp!

2 kommentarer om “Løslat Mohammad Othman!

 1. Regner med at vi snart kan vente oss et krav fra sosialistisk ungdom om at den israelske soldaten Gilad Shalit skal løslates etter over tre års fangenskap.

  • Hei Torgeir!

   Kjener ikke saken. Hvem har arrestert ham? Har han hatt en rettsprosess? Vi er ikke mot fengsling, men da må man ha brutt en lov. Sender du meg en e-post med beskrivelse av saken, kilder og lignende så lover jeg å se på det. Men jeg kan ikke stille noen krav i en sak jeg ikke kjenner til.

   Mvh

   Eirik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s