KrF bryter ut – det gir Høyre og FrP fylkesmakt

I går kom det ut at det blir et nytt flertall i  Rogaland fylkeskommune. KrF – som ikke er til å stole på – bryter ut og gir dermed makt til Høyre og FrP.

Bakgrunnen for at KrF bryter ut er en avtale med Time kommune. Avtalen gikk ut på at Time skulle få en ny videregående skole. Det som det virker som KrF har prestert å glemme er at dette var en intensjonsavtale. Det var en INTENSJON på sikt. Og ettersom man møtte litt trangere økonomiske tider så måtte man omprioritere.

Men med denne unnskyldningen brøt KrF det valgtekniske samarbeidet med de rød-grønne og Venstre. Noe som var smart av FrP og Høyre var å få KrF til å underskrive en avtale om at de «forplikter seg til» «å opptre samlet ved budsjettrevisjoner og i alle andre saker med budsjettkonsekvenser – herunder overordnede plansaker». Fordi det har jo KrF vist at de tidligere IKKE har prestert.

Jeg syns det er synd at FrP for første gang får innflytelse i Rogaland. Jeg er delvis uenig i en god del av deres politiske målsetninger og løfter. De vil prioritere nattbuss, noe jeg selvsagt synes er svært bra. Til gjengeld øker de ungdomskortet med 50 kroner og fjerner kulturkortet.

Ettersom kulturkortet ikke har vært en så stor suksess som det kunne (takket være dårlig markedsføring pga fylkeskommunen) har det vært fantastisk for oss som har hatt det. Jeg har brukt det mye både på kino, Vikingkamper, teater og konserter. Men nå blir det slutt på billig kultur for oss som er ungdom, og det syns jeg rett og slett er utrolig synd.

Ordningen er ikke mer enn et par år gammel og det har ikke fått anledning til å feste seg skikkelig. Men nå vil de altså fjerne den. Synd… Jeg registerer at KrF har latt seg inspirere av Fjellvettregelen som sier «Det er ingen skam å snu.» Men noen ganger er det fryktelig dumt!

Jeg skal vente med å kritisere budsjettet deres før de endelig legger det frem på fredag. Jeg rekker nok ikke å lese budsjettet i helgen, for jeg er på lansmøte i Oslo, men jeg leser det til uka.

For øvrig føles det herlig å blogge igjen. Jeg har levert særemne, men har allikevel nok å gjøre på skolen. I tillegg har jeg begynt å arbeide på kafe, og lærte i går å lage over ti typer kaffe. Jeg er stolt!

En kommentar om “KrF bryter ut – det gir Høyre og FrP fylkesmakt

  1. Angripe andre for ikke å være til å stole på…. Etter biodieselavgiften…. Haha
    Se dere i speilet, dere i SV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s