Et møte med et forbilde!

Nå er Nei til EUs landsmøte omsider over, og for øyeblikket sitter jeg på Ungdom mot EUs kontor i Oslo. Jeg skal blogge om gårsdagens feiring og møte med et av mine politiske forbilder.

Det var en flott feiring av det norske nei-et i -94. Bildefremvisning, musikk, taler og mye mimring for dem som fikk oppleve det. Vi,  som enten er født på 90-tallet eller var barn da, satt stort sett med mye respekt og ærbødighet for den innsatsen som ble lagt ned i arbeidet mot norsk EU-medlemskap.

Men ikke nok med at det var en fantastisk feiring, jeg fikk i tillegg være bordkavaler med et av mine store politiske forbilder: Berit Ås.

For to år siden ble jeg intervjuet av Stavanger Aftenblad i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen (8. mars). Et av spørsmålene jeg fikk var hvilke tre damer som var mine forbilder. En av dem jeg svarte var Berit Ås. De to andre var mamma og Rosa Parks. Derfor var det en stor ære å få sitte med henne under jubileumsmiddagen i går.

For de av dere som ikke kjenner til Berit Ås og det arbeidet hun har gjort i løpet av årene. Hun var den aller første lederen for SV, i 1975, og har vært stortingsrepresentant. Hun er professor i sosialpsykologi. Hun er kanskje aller mest kjent for å ha skrevet om «De fem hersketeknikker» som er nå en anerkjent kjønnsteori.

Hun står for meg som en utrolig sterk kvinne, som i tillegg er ordinert til ridder av St. Olavs orden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s