Folket støtter SV

En undersøkelse utført av TNS Gallup for TV 2 viser at 45,7 prosent av befolkningen vil ha soldatene hjem fra Afghanistan. Samtidig sender fredsprisvinner Barack Obama nye styrker ned – men med en klausul om tilbaketrekning innen 2011.

På den andre siden står 38,7 prosent som mener at soldatene våre må forbli der nede.

Dette føyer seg inn i rekken av undersøkelser i europeiske land der folk ikke har noen tro på at krigen går i riktig retning. Og det gjør at folk er kritiske til å ha tropper der, og det gjør at vi må trekke oss ut, sier fungerende parlamentarisk leder i SV, Heikki Holmås.

Spørsmålet i undersøkelsen er formulert slik:

«Norge har hatt militære styrker i Afghanistan siden 2001, og det diskuteres nå om engasjementet bør fortsette. Mener du at de norske styrkene bør forbli i Afghanistan, eller bør de trekkes ut i løpet av det nærmeste året?»

Men når kan vi da forvente at soldatene trekkes hjem, og man legger om taktikken i Afghanistan? Foreløpig har følgende kommet ut av krigføringen:

  • store sivile tap
  • tap av norske soldater
  • store utgifter
  • store materielle skader
  • heftig rekruttering til Taliban

For å sikre langsiktig fred i Afghanistan må man legge om taktikken. Slik krigen nå foregår gir det lite resultater og store tap. Siv Jensen mener vi må være med i krigen fordi det gir oss økt sikkerhet fra USA. Jeg tror ikke på at vi stadig skal bøye oss for USA, utelukkende for å «holde oss inne med dem».

Barack Obama tildeles fredsprisen om en uke. Det blir så parodisk at han samtidig sender 30 000 soldater at jeg ikke kommer til å kommentere det videre. Motstanden mot krigen har svingt, men den har stabilt holdt seg ganske høy.

Obama vil få se massevis av kister på vei til Amerika fra Afghanistan, sier Taliban-talsmannen Qari Yousuf Ahamdi.

Dette syns jeg er utrolig trist å høre, men det sier litt om den holdningen som ligger i disse fundamentalistene.

Slik stemmer regjeringens velgere:

Slik stemmer opposisjonens velgere:

En kommentar om “Folket støtter SV

  1. Om styrkene trekkes ut er det stor sjanse for at det bryter ut borgerkrig og alt annet helvete i landet? Har du tenkt på det? Samtidig vil også Taliban bryte løs… Herregud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s