Unge Høyres oppkonstruerte sannhet

Jeg har skrevet det tidligere; Problemet med Unge Høyre er ikke at de vet lite, men de vet så mye som ikke er sant. Nå slås det fast en gang for alle!

Tidligere har jeg hatt avisdebatter med lederen i Rogaland Unge Høyre, Peder Sjo Slettebø, og nestleder i Stavanger Unge Høyre, Daniel Aamodt, om Afghanistan. De mente situasjonen for afghanske kvinner var bedret med ISAFs tilstedeværelse. Hva sier de nå, mon tro?

Nå må nødvendigvis pipen få en annen lyd, fordi nå kommer en rapport som underbygger alt jeg har sagt hele tiden. Kvinnene i Afghanistan har ikke fått det bedre! Dette er svært beklagelig, men det er faktisk galt om Unge Høyre skulle få dette som en seier, når det ikke er mer enn et stort nederlag for dem.

Human Rights Watch konstaterer i sin rapport at situasjonen for kvinner er «uhyggelig på alle områder». Så får dette meg til å spørre meg om en ting: alle debattene jeg har møtt Unge Høyre i, alle nett- og avisdebatter hvor de har dratt dette frem som en seier; hvor har dere tatt denne «faktaen» fra. Det er en skamløs løgn som bare rammer de afghanske kvinnene.

Men det får meg til å undre over en annen ting. Hvilke andre «sannheter» er det Høyre og Unge Høyre kan komme med, som viser seg å være fremkonstruert på interne partimøter? Her kreves det at journalister for fremtiden graver litt lengre ned i sakene hvor det presenteres sannheter fra høyresiden.

Rapporten fastslår mange punkter som får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Få steder i verden har kvinner det verre, og de kan ikke forvente hjelp fra myndighetene om de trenger beskyttelse mot voldtekt og drap. Alt dette, og mer til, slår menneskerettighetsorganisasjonen fast i sin rapport.

«Kvinner søker heller ikke hjelp av frykt for overgrep fra politiets side og korrupsjon, eller av frykt for hevn fra dem som står bak volden.» Rapporten sier at utviklingen så positiv ut fra 2001 til 2005, men at det så snudde. Dermed kan ikke Unge Høyre lenger «selge dette ut» som en sannhet. Det er flere og flere beviser på at krigen vi deltar i går i totalt feil retning.

Jeg vil understreke at våre soldater gjør en god jobb i en fortvilet situasjon, men jeg mener vi må endre strategi i Afghanistan. Her er ikke Arbeiderpartiet enige med SU. Krigsherrene i Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet må stå til ansvar for deres feilslåtte strategi.

Hvor langt frem i tid en eventuell løsning i Afghanistan ligger er ikke godt å si. Obamas strategi strekker seg frem til 2011, før han vil begynne å trekke tilbake. Tapene vi har lidd i Afghanistan er ugjennopprettelige. Dødsfallene er endelige, våre falne soldater er falne for godt og tusenvis av afghanske, sivile liv er ødelagt for godt. Resultatene er få, men krigstilhengerne i Unge Høyre, det være seg Sjo Slettebø eller Aamodt, er sterke i trua på krigen. Historien vil vise hvor feil de tok – men da vil det desverre være for seint.

6 kommentarer om “Unge Høyres oppkonstruerte sannhet

 1. Vet du hva? Det er så og si ingen i Norge som vil ha SV i regjering.Ikke engang deres egene velgere,som stort sett består av tapere.

  Forlat regjeringen.Dere er en skam for Norge.Det norske folk vil ikke ha dere.

  Patetiske hyklere.

 2. Dersom vi ikke skal være i Afghanistan.
  Hvilket land er det du heller vil innvadere for å kjempe mot islamistene?

  Om du har et bedre forslag så er det bare å komme med det.

 3. OK, litt i seneste laget, men debatten om Afghanistan er fremdeles med der oppe. Først og fremst, la meg gi deg noen opplysninger om hva som har skjedd i Afghanistan. 3500 nye skoler er bygget, 2 millioner jenter går på skole (under Taliban var dette 0), 50 000 flere afghanere tar høyere utdanning, barnedødeligheten har blitt redusert med 80 % (dvs at 80 000 barn som burde vært døde, nå lever), 100 000 landsbybeboeren i Afghanistan har tilgang til drikkevann og sist, men ikke minst, infrastrukturen har ført til nedgang i opiumsproduksjonen, fordi det nå er mulig for folk å transportere varer og tjene penger på en slik måte.

  Lederen i SU sa i en TV-sendt debatt fra Afghanistan i 2008 at «ALLE piler pekte i feil retning». Synes hun at en redusert barnedødelighet på 80 % er en pil i feil retning?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s