Jeg støtter NSF!

Idag står representanter fra Norsk Sykepleierforbund (NSF) rundt om kring i Oslo og Stavanger – streikende. På Boganes sykehjem står de med piratluer på streikevakt; for å oppnå bedre lønnsvilkår.

I Rogaland har NSF om lag 7000 medlemmer som i løpet av uka kan tas ut i solidaritetsstreik. Som marxist anser jeg streik for å være et maktmiddel som arbeiderne må ta i bruk for å oppnå mer rettferdige vilkår. Streiken Norges Sykepleierforbund nå har satt i gang handler både om å sikre sykepleierne i privat sektor ei skikkelig lønn, og om å sikre syke og gamle et godt tilbud.

Sykepleiernes krav om at sykepleiere som arbeider i NHO-bedrifter i privat sektor skal ha krav på samme lønn, sykepenger og pensjonsrettigheter som sykepleiere i offentlig sektor er et høyst rimelig krav.At NHO Service nekter å etterkomme dette kravet illustrerer godt at de NHO-bedriftene som driver med omsorg har én målsetning: Å tjene penger på folks sykdom ved å undergrave arbeidsfolks rettigheter og ved å gi pasientene et dårligere tilbud. Det er forkastelig!

Sosialistisk Ungdom støtter de streikende sykepleierne fullt ut og mener NHO Service er nødt til å etterkomme kravene om tariffavtale som inkluderer like lønnsvilkår og ansiennitetsstige som i offentlig sektor, lønn under sykdom, fødsel, svangerskap og adopsjon, og tariffestede pensjonsrettigheter og arbeidstidsbestemmelser.

At sykepleirne påtar seg en så viktig jobb uten å få skikkelig lønn for det er ikke vårt samfunn verdig. For SU er det viktig at verdiene i samfunnet gjenspeiler seg i lønningsposen; og det er ingenting som er viktigere enn å ta vare på samfunnets syke og svake. Det gjør sykepleierne våre hver eneste dag –  og for det fortjener de ei skikkelig lønn og gode vilkår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s