Støtteappell til NSF

Gode arbeidere!

Mitt navn er Eirik Faret Sakariassen, jeg er leder i Stavanger Sosialistisk Ungdom!

Det er godt å stå sammen og kjempe for bedre rettigheter. Det er rett og slett fornøyelig at vi står side om side – det viser godt kameratskap og en god solidarisk ånd!

For Sosialistisk Ungdom er det viktig at verdiene i samfunnet gjenspeiles i lønningsposen. I min familie er min mor sykepleier, og organisert gjennom NSF, og det gjelder også en onkel og en tante. Ettersom jeg har sykepleiere på alle bauer og kanter av min nærmeste familie vet jeg hvor viktig den jobber dere gjør er. Og hvilke verdier bør egentlig vårt samfunn sette høyere enn omsorg og omtenksomhet?

Sykepleiernes krav om at sykepleiere som arbeider i NHO-bedrifter i privat sektor skal ha krav på samme lønn, sykepenger og pensjonsrettigheter som sykepleiere i offentlig sektor er et høyst rimelig krav.At NHO Service nekter å etterkomme dette kravet illustrerer godt at de NHO-bedriftene som driver med omsorg har én målsetning: Å tjene penger på folks sykdom ved å undergrave arbeidsfolks rettigheter og ved å gi pasientene et dårligere tilbud. Det er forkastelig!

Sosialistisk Ungdom støtter de streikende sykepleierne fullt ut og mener NHO Service er nødt til å etterkomme kravene om tariffavtale som inkluderer like lønnsvilkår og ansiennitetsstige som i offentlig sektor, lønn under sykdom, fødsel, svangerskap og adopsjon, og tariffestede pensjonsrettigheter og arbeidstidsbestemmelser.

At sykepleirne påtar seg en så viktig jobb uten å få skikkelig lønn for det er ikke vårt samfunn verdig. Det er ingenting som er viktigere enn å ta vare på samfunnets syke og svake. Det gjør sykepleierne våre hver eneste dag –  og for det fortjener de ei skikkelig lønn og gode vilkår!

Til slutt vil jeg oppfordre alle å bli med i Facebook-gruppa til støtte for sykepleierne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s