Boikott Israel og send hjem den israelske ambassadøren!

Det å pakke opp gamle paroler kan bety to ting: enten at de er utdaterte og kan kastes eller at de på ny kan tas i bruk. Det er kjekkest å kaste paroler, for det betyr at vi har vunnet en seier. Jeg har dessverre aldri opplevd å kaste en Palestina-parole!

Israel/Palestina-konflikten er noe av det som engasjerer meg mest*. Det er en sak jeg har holdt mange foredrag om, både for LO, SV og SU, en sak jeg selv føler jeg kjenner godt og en sak som alltid gjør meg like fortvilet. Det er lett å miste motet når man kjemper for et fritt Palestina i Norge – og da er det skrekkelig å tenke på hvor vanskelig det må være å gjøre det samme i Palestina. I tillegg blir ofte Israel/Palestina-debatter grumsete fordi man trekker inn religion. Dette handler ikke om religion, det handler om menneskerettigheter.

Jeg har også deltatt i flere debatter om Israel og Palestina. Her har nivået vært variert, men jeg var med i en svært interessant debatt om retorikk rundt konflikten. Den het «Apartheidmur eller sikkerhetsgjerde?» og vokste frem etter en lengre retorisk debatt i Stavanger Aftenblad, mellom Kjetil Clementsen (KrF) og meg. Her er et utdrag av den retoriske konflikten mellom KrF og meg: «(…) retorikken Kristelig Folkeparti bruker er svært konsekvent. Gjennom hele innlegget skriver Clementsen arabere, der hvor det egentlig burde stått palestinere. Dette er et bevisst grep for å undergrave det palestinske folket. Dette er et grep KrF har lært fra Israelsvenner. De gjør nemlig akkurat det samme. At FN anerkjenner Palestina og palestinere – da bør også KrF gjøre det!»

Dette er et hjertesukk. Et fortvilet hjertesukk. Det å stadig få nye bevis på at Israel gir blaffen i alt som heter internasjonal lov og rett fortviler meg.

Dette er ikke bare en katastrofe for de okkuperte palestinerne, men også en katastrofe for Israel. Før eller siden vil amerikanere og europeere våkne opp fra sitt sløvsinn og forstå at dette først og fremst er systematisk brudd på folkeretten utført av en militær stormakt. Det er bare Nord-Korea som holder på i internasjonale farvann på den måten som israelerne gjør, sier NUPI-direktør Jan Egeland.

Noen stilte et spørsmål som kristne israel-venner kan stille seg: Would Jesus have been on ship trying to get aid to Gaza, or rappeling from a helicopter with a machine-gun to stop them?

Jeg tror ikke jeg er alene om å stadig bli styrket i troen på at det er riktig å støtte Palestina. En dag vil det palestinske folket få sin unnskyldning fra verdenssamfunnet, men til hvilken pris? En dag vil Israel få sin straff, men alt for sent. Jeg skal ikke skrive så mye konkret om den aktuelle saken, for om du er her inne har du nok fått det med deg. Men jeg skal gjenta noen ting jeg har sagt før:

FRITT PALESTINA – STANS BLOKKADEN PÅ GAZA – STOPP ISRAELS TERROR!

* Her er et utdrag av medie-saker jeg har vært med på ang. konflikten:

5 kommentarer om “Boikott Israel og send hjem den israelske ambassadøren!

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Boikott Israel og send hjem den israelske ambassadøren! « Frem kamerater! -- Topsy.com

 2. Hvorfor skal den israelske ambassadøren sendes hjem? Jeg trodde dere i SV var for kommunikasjon og samtaler med alle, uansett hvor onde de er. Er Israel unntaket?

  • Israel har jo intet ønske om å forhandle diplomatisk, de kjører frem som de ønsker selv. SV ønsker dialog med dem som vet hva en dialog er. Israel tror dialog er det samme som monolog, og da blir diplomati irrelevant.

   • Det samme kan sies om Nord Korea, Iran, Burma, Zimbabwe og flere andre diktaturer i verden. Dersom denne holdningen skal gjelde alle disse samfunnet, blir det betraktelig færre ambassader i verden.

    Israelere som mener at den politiske venstresiden i Europa er så lite villige til å se på begge sidene i denne konflikten at det minner om antisemittisme har noen ganger et poeng.

 3. Hamas vil dere ha dialog med, det tror dere hjelper. Jeg tror ikke det hjelper. De er like mye, om ikke mer fastlåste i sine holdninger som israelerne.

  Dere vil ha dialog med Taliban, al-Qaida, Hamas, Hizbollah osv., men den israelske ambassadøren vil dere altså sende hjem fordi dialog ikke nytter. Snakk om å møte seg selv i døren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s