Innlegg på landsmøtet: husk sykehjemmene!

Kjære landsmøte, gode kamerater

Jeg vil be dere se nærmere på forslag AN64. Her skriver kamerat Kolbjørnsen tre avsnitt om andre helse- og omsorgsinstitusjoner enn sykehus. Med all respekt å melde syns jeg Landsstyret her har oversett et viktig poeng; vi bør ha politikk på flere områder enn bare sykehus.

Selv jobber jeg som pleiemedhjelper på Tasta sykehjem i Stavanger, på en skjermet avdeling for demente mennesker. Mine kollegaer, som for det meste er kvinner og mange av dem hardtarbeidende innvandrere, og meg har et tungt yrke som krever mye; både fysisk og psykisk. Det er her de fleste “tunge løftene” er og det er viktig at Sosialistisk Ungdom ikke glemmer denne delen av omsorgssektoren som gjør en av de viktigste oppgavene i samfunnet; nemlig å gi våre gamle en verdig alderdom!

I årene som kommer vil Norge trenge mange tusen nye hender i eldreomsorgen. Måten å rekrutere flere er gjennom å høyne statusen til kvinnedominerte yrker. Og status høynes gjennom lønn. Vi må sørge for at verdiene i samfunnet gjenspeiles i lønningsposen. Vi mener at de eldre fortjener et verdig tilbud og at de ansatte fortjener ei lønn å leve av! Dette tas opp i forslag AN64, og jeg vil på det sterkeste anbefale samtlige delegater i salen til å gå mot landsstyrets innstilling og stemme for forslag AN64!

Takk for oppmerksomheten!

2 kommentarer om “Innlegg på landsmøtet: husk sykehjemmene!

  1. Eirik – husk vi trenger ikke bare hender vi trenger Kompetente hender og hoder. Som du kanskje er kjent med nå, så har sykehjemspasienter 4 – 7 aktive diagnoser, derfor trenger vi kompetanse knyttet til denne pasientgruppen. Veldig flott at du trekker frem ansatte som gjør en kjempejobb (deg inkludert) for denne gruppen pasienter, men husk kompetente hender og hoder trenger de, ikke bare hender:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s