Feministisk sjølforsvar i skolen!

Eirik Faret Sakariassen, nestleder Stavanger SV

SUs statsbudsjettseier om feministisk sjølforsvar i skolen vil være til glede for mange jenter! Det er ikke snakk om jente-ninja-kurs, som enkelte vil fremstille det!

Det ble bevilget en halv million kroner til sjølforsvar for jenter i skolen. Det skal etableres et prosjekt for å utvikle selvforsvarskurs for jenter og tilby dette for videregående skole. Målet skal være å lære jenter hvordan de kan reagere på og sette grenser mot ulike typer diskriminering, for eksempel mot usynliggjøring, latterliggjøring og seksuell trakassering.

For et år siden opplevde Stavanger det som ble omtalt som en voldtektsbølge. Dette var en skrekkelig periode, men realiteten er at de færreste voldtekter er overfallsvoldtekter. Det er viktig å gi jenter trygghet, enten de er på gata eller på hjemmefest. Dette er det nå regjeringen vil!

Mens mange vil fremstille forslaget som innføring av karatetrening i skolen, er dette faktisk i stor grad snakk om det å bygge selvtillit og trygghet til å sette grenser.  Vi i SV tror dette er et skritt i riktig retning for mer selvsikre jenter,og færre tilfeller av seksuell trakassering og voldtekt.

SV vil jobbe for at det parallelt vil være et holdningsbyggende opplegg for gutter, med fokus på grensesetting og respekt. Jeg gleder meg til å se opplegget i praksis – og resultatene av dette i årene som kommer!

2 kommentarer om “Feministisk sjølforsvar i skolen!

  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Feministisk sjølforsvar i skolen! « Frem kamerater! -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s