Kroken på dørene for studentarrangørene?

Det er vedtatt ny vaktlov for arrangører av kultur- og idrettsarrangement. Det kan bety store utgifter for studentsteder som Folken. Dette vil Lasse Kinden Endresen, 1. vara til Stortinget (til venstre på bildet) jeg gjøre noe med.

I disse dager er forskriftene til loven på høring. Det vil kunne ende opp med at steder som Folken vil bli nødt til å ha vakter gjennom et autorisert vaktselskap, som PSS osv. Dette vil gi kultur- og idrettsarrangører en stor utgift.

Et slikt kurs kan koste opp mot 30 000 kr pr. ansatt, og om man leier vakter direkte fra selskapet er dette også dyrere. For et sted som Folken vil dette bli en stor utfordring.

I første omgang vil vi gjøre forskriftene så gode som mulige. På sikt ser vi det som nødvendig å få loven fjernet (ble vedtatt i forrige stortingsperiode)

Det vil trolig komme mer om dette etter hvert.

5 kommentarer om “Kroken på dørene for studentarrangørene?

 1. Jeg ser poenget deres, men jeg skjønner makta godt. Jeg har jobbet lenge i utebransjen som dørvakt og også arrangementvakt.

  I mange tilfeller hvor det er hentet inn private vakter, som ikke er godkjente og heller ikke har nødvendig kunnskap etc til yrket, så slår dette veldig fort feil. Jeg ser det som positivt at det nå skal bli strengere for å kunne være vakt/vert og også strengere direktiver for arrangør. Da slipper vi apekatter som vakter.

 2. Men da er det opp til studentstedene å inngå en lukrativ avtale med et vaktselskap, og kjenner jeg bransjen rett så vil nok de fleste vaktselskap immøtekomme det!

 3. Hei Eirik!

  Glimrande at du er med og sprer det gode budskap om !
  Eg har sidan dagen eg blei myndig arbeita både frivillig og profesjonelt med alt slags kulturarrangement og liknande. Eg har arbeida med både frivillege og profesjonelle vakter på alt i frå store og små enkeltkonsertar små ungdomsfestivaler til Quartfestivalen, Hovefestivalen, RxR , Fjellparkfestivalen osv. Grovt reknet så tror jeg har en plass mellom tre og firehundre arrangement bak meg hvor jeg har vært alt fra arrangør til bartender, sikkerhetskoordinator, booking etc.

  Jeg har aldri opplevd at en situasjon har oppstått hvor vi ikke har klart å benytte frivillige vakter eller i verste fall våre egne ordensvakter til å ordne opp i uønskede situasjoner. Tvert i mot har jeg flere ganger opplevd at man med «profesjonelle» sikkerhetsvakter i frontlinja har forverret og skapt aggressive situasjoner som kunne vært ungått da en frivillig vakt langt på vei ikke blir møtt på samme måte som en uniformert vekter/sikkerhetsvakt. En trenger alltid å ha en profesjonell vakt i næ

  Jeg synes dette virker merkelig og lurer på hvor dette initiativet kommer fra!

  Fredrik Sele

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s