Ordførerens nyttårstale

(Foto: Kristian Jacobsen, Aftenbladet)

I dag holdt ordfører Leif Johan Sevland sin årlige nyttårstale på kongeboligen Ledaal. Den kan du lese her. Men her kommer min vurdering av talen.

Først av alt syns jeg bare det er på sin plass å minne ordføreren om at World Trade Center-tårnene ble utsatt for angrep 11. september, ikke 9.

Over til innholdet:

Vi er blant de aller beste byene i Norge med hensyn til driftsresultat. Vi er blant de byene som investerer mest, og vi er blant de byene som har lavest gjeld. Det betyr at vi driver kommunen sunt. Derfor er jeg hundre prosent sikker på at vi skal klare å opprettholde et godt tjenestetilbud til alle våre innbyggere også i tiden som kommer.

– Leif Johan Sevland

Det ordføreren elegant hopper over er at en så høy investeringsgrad som kommunen i dag bedriver faktisk går ut over tjenestetilbudet. Kommunen må kutte i skole og eldreomsorg, fordi man prioriterer å investere i mange – sikkert gode, men – dyre prosjekter.

I tillegg begynner ordføreren å blande seg inn i oljeboringsdebatten i LoVeSe. Han velger nok en gang å elegant hoppe bukk over det faktum at en oljelekkasje i nordområdene kan bety katastrofe for en hel landsdel.

På slutten blir han vemodig over at dette er siste gang han holder tale på Ledaal. Det kan jeg godt forstå. På den andre siden vil vi det neste året få nok av mediesaker med ingresssen: «For siste gang ——– Leif Johan Sevland som ordfører».

Mens han tidligere år har vært på kanten til å være SVer i sine nyttårstaler er ordfører Sevland omsider blitt Høyre-mann igjen.

2 kommentarer om “Ordførerens nyttårstale

  1. Når man en gang i fremtiden på dommedag skal rangere Stavanger-ordførerne gjennom historien, så kommer Sevland til å bli rangert langt oppe på øvre halvdel av eliteserietabellen.

  2. Tilbaketråkk: Lofoten og Vesterålen er viktigere enn Ap! « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s