Kutt ut kutt-løgnene, Hernes!

Foto: Amalie Marie Øglænd

Eirik Faret Sakariassen, SVs ungdomskandidat til Bystyret

Det er interessant å se Høyres bystyrekandidat Henrik Hernes prøve å vri seg unna faktum: Høyre med sitt flertall har kuttet 12,6 millioner kroner i Stavanger-skolen!

Jeg skjønner godt at det er vanskelig å stå inne for, men det er realiteten. Og jeg skjønner enda bedre at han vil snakke minst mulig om det hans parti har gjort, og mest mulig om det SV har gjort. Det vil jeg også!

Min partikollega Luisa Pinzon og jeg besøkte de streikende elevene på Revheim skole! Det var imponerende å se det engasjementet som elevene viste. Vi syns det var viktig å vise vår støtte til elever som ingen andre politikere tok seg tid til å besøke. Og da jeg ringte Henrik Hernes for å la elevene prate med ham, sa han at han skulle ringe oss tilbake – noe han aldri gjorde. Jeg skjønner godt at Hernes ikke turte å se elevene i ansiktet og stå inne for det han har gjort. Men jeg syns det er viktig å støtte de man er enige med. Dette er ikke første gang SV støtter noen som streiker. Og jeg kan garantere at det ikke er siste gang heller!

Stavanger SV prioriterer det viktigste først. For oss er en god skole noe av det aller viktigste, derfor kutter vi ikke i skole. Mens Høyre og Ap kuttet 12,6 millioner kroner, tilbakeført vi 17 mill. kr. Det er altså en myte Høyre prøver å spre om at det ikke finnes penger. For penger har Stavanger kommune. Grunnen til at vi har penger til skole er at vi prioriterer det.

Mens Høyre bruker penger på mye som er kjekt, er det en god politikers oppgave å prioritere. Det er ikke alltid kjekt å prioritere, men det er veldig nødvendig! Da har SV prioritert å unngå kutt i skolen, Høyre har altså ikke.

Jeg reagerer på at Høyres Hernes skriver «SVs Eirik Faret Sakariassen, derimot, har jeg ikke så mye respekt for». Noe jeg mener er viktig er å respektere hverandre i et demokrati. At Hernes ikke resptekterer meg må jeg bare respektere. Men jeg syns det er synd at man ikke kan ha en fornuftig dialog uten å miste respekt for motstanderen. Jeg respekterer alle mine motstandere som driver rederlig, er ærlige og kan innrømme at de tok feil. Jeg venter spent på Hernes’ innrømmelse.

SV vil at Stavanger skal være en foregangskommune når det gjelder kvalitet, innhold og likeverdige muligheter i skolen. Her må det satses på arbeid som forebygger frafall i videregående skole. Mer vektlegging på og undervisning i praktisk/estetiske fag på ungdomstrinnet kan bidra til mer trivsel og læring for elever som sliter.

SV vil at skolen skal være reelt gratis og at leirskole og andre skoleturer skal finansieres av skolene eller kommunen, og ikke av foreldrene. Stavanger SV vil ha en så god kvalitet på undervisningen at nasjonale målinger og tester blir overflødige. Det må brukes mer ressurser på lærernes kjerneoppgaver, dvs. undervisningen. Lærerne må ikke pålegges stadig nye oppgaver som fører til redusert kvalitet på undervisningen.

Vi vil fortsatt kjempe for en god skole i Stavanger, uten kutt fra Høyre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s