Hvorfor jeg vil stå høyt på SVs stortingsliste

Denne høsten skal Rogaland SV velge hvilke kandidater vi vil ha på stortingslista, og hvem som skal stå høyest og stå på hardest for partiet i valgkampen.

Rogaland SU har valgt meg som ungdomskandidat, og det er en tillit jeg er svært glad for å få. Jeg har vært med i SU i mange år og har vært med på og ledet flere valgkamper. Jeg har stor tro på sosialismen som prosjekt og kommer til å kjempe knallhardt for et større SV i en ny rødgrønn regjering.

Jeg er så heldig at et flertall i nominasjonskomitéen har innstilt på meg som ungdomskandist på tredjeplass på lista. Den 10. november vil det være nominasjonsmøte, og det gjenstår å se om delegatene fra lokallagene er enige.

For et parti som SV er det viktig å sette ungdom høyt. Både i politikken og på lista. Ungdom har tradisjonelt sett vært en stor velgergruppe for SV, det samme med studenter. Men vi må fortsette å vise dem hvorfor ungdom trenger SV. Det vil jeg være en talsperson for!

Gjennom min erfaring som bystyrekandidat – og etter hvert representant – har jeg god erfaring både fra valgkamp og fra å faktiske jobbe med politikk. I Stavanger bystyre har jeg vært aktiv, jeg har brukt rollen jeg nå har for å løfte saker som er viktige. Både for SV men også for unge.

I tillegg er jeg så privilegert at jeg for tiden er leder i Studentorganisasjonen ved Universitetet i Stavanger. Gjennom det vervet får jeg jobbe for studenters rettigheter. Det er viktig at vi kjemper for å få bygget flere studentboliger og at regjeringen faktisk gjør noe med studiestøtten!

Partiet som jeg er så glad i trenger mer vind i seilene. Vi må få opp entusiasmen og gløden som ikke er så sterkt tilstede lenger. Jeg har trua på at SV kan vokse og jeg vet at vi trengs. Derfor vil jeg stå høyt på stortingslista: for å gjøre SV større, tydeligere og tøffere.

Jeg håper partiet nominerer meg og at jeg får lov til å jobbe for at Rogaland SV fortsatt skal ha en representant på Tinget!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s