Fremskrittspartiet #3: Likestilling? Pøh!

Det evige spørsmålet når vi snakker om Fremskrittspartiet er hvem folk flest er? Ettersom det er almenn fakta at kvinner i dag har det vanskeligere innen blant annet arbeidsmarkedet, så trekker store deler av de andre politiske partier den slutningen at kvotering kan være en god løsning. Men ikke FrP. Kvinner omfavnes tydeligvis ikke innen «folk flest».

«Alle mennesker er likeverdige. Forholdet mellom kjønn, grupperinger og enkeltmennesker bør derfor i arbeidsliv, fritid og privatliv tilpasse seg naturlig, uten innblanding av offentlige organer. Likestillingsloven og ordningen med likestillingsombud må derfor oppheves.» FrPs hjemmeside.

FrP har en blind tiltro til «markedets» evne til å fikse alt. Til og med diskriminering;

«Fremskrittspartiet vil understreke at konkurranse gjør bedriftene interessert i å sikre seg så dyktige medarbeidere som mulig, uten hensyn til kjønn eller gruppetilhørighet. Konkurranse innenfor et fritt markedsøkonomisk system er derfor den beste garanti mot diskriminering.» FrPs handlingsprogram 2005-2009.

Den siste tiden har det vært mye fokus rundt kjønnsnøytral ekteskapslov. Det går FrP krast i mot.

«Jeg ser ikke noen grunn til å endre loven. Den nye loven rokker ved de mest grunnleggende verdiene landet er tuftet på,» sa FrPs familiepolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen.

«Jeg synes det er svært beklagelig at homofiles og lesbiskes rettigheter og livskvalitet, skal gå på bekostning av barna,» sier han videre. «Det er beklagelig at regjeringen nå går inn for at homofile par skal likestilles med heterofile par i adopsjonsspørsmål. Fremskrittspartiet er av den oppfatning at et barn har best av å vokse opp med foreldre av ulikt kjønn. Vi opplever heller ikke noen mangel på adoptivforeldre i Norge.»

FrP har programfestet at de ikke vil åpne for homofil adopsjon, og vil derfor stemme enstemmig mot den nye ekteskapsloven.

5 kommentarer om “Fremskrittspartiet #3: Likestilling? Pøh!

 1. Mener du virkelig at du skal kvotere alle inn i yrker?

  Jeg mener det skal avskaffes. Flere i Krf mener også det. Fylkeslederen er og litt skeptisk til kvotering.

  Jeg hadde blitt jævlig sur om jeg skulle blitt kvotert inn i et yrke/styre for jeg var kvinne eller utlending eller noe annet! Det hadde vært en fornærmelse.

  Nå vil din regjering kvotere nesten alt. Kvinnelige proffessore skal og snart sikkert kvoteres inn.

  Nå må du og tenke at Frp er Frp, og vi er uenige med dem. Men, Frp har et kristent grunnsyn og deres program er grunnlagt på den kristne troen og på Norges grunnlov osv. Derfor er de mot den nye ekteskapsloven.

  Det er feil av Frp å si at det skal gå på bekostning av barn. Barn har overlevd homofile før. Mange tester og folk som har levd med homofile eller lesbiske foreldre har det jævlig bra i dag. Så den argumentasjonen kan gå å legge seg.

  En venn av meg har en lesbisk mor, og han er en av de kuleste på skolen.

 2. Er det egentlig et problem med kvotering? Generelt sett.
  Men i forhold til de kvinnelige professorene så mener jeg det er unødvendig, stadig større andel av alle studenter er kvinner, noe som mest sannsynlig vil føre til at stadig flere professorer er kvinner

 3. Frp mener at markedet kan klare å finne løsningene selv og i det så må jeg si meg enig. Dere mener at å gå inn og overstyret bedrifter og foreninger er veien å gå. Hvem er det som er mest for valgfrihet og demokrati der?

 4. Det meste av forskning viser jo at mennesker velger personer som er like seg selv, i bedrifter o.l så blir jo det menn. Da blir det mye vanskeligere å få kvinner inn. dvs uten regler for dette

 5. Nå er det flere jenter, enn gutter som tar høyere utdanning, så det er egentlig ikke et problem.
  Det har også skjedd en veldig holdningsendring. Det er faktisk et flertall av kvinnelige partiledere idag. Trengte de hjelp for å komme der de er idag?
  Ble de kvotert der?
  I noen partier kanskje.. I FrP? ALDRI.
  Vi har tiltro til alle personers egne evner uansett kjønn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s