Fremskrittspartiet #6: Kultur

For FrP er kultur noe som er for «fiffen». Men det er jo faktisk ikke slik det fungerer. Daglig benytter mange av oss av kulturtilbud som bibliotek, kino og kulturskole. Korps og fotballag er og kulturtilbud, på lik linje med opera og rockekonserter. Men dette er FrP uenige i.

FrP vil:

  • Kutte støtten til bibliotekene med 44 %
  • Kutte støtten til teater i distriktene med 10 %
  • Fjerne kulturstipend for de med fullført kunstutdanning
  • Kutte støtten til konserter og andre kulturarrangement i skoler og barnehager med 15 %
  • Privatisere kulturhus og kinoer

Dette betyr at vi vil sitte igjen med et svekket kulturtilbud, og en privatisering kommer (på sikt) til å føre til økte priser og mindre bredde innen kulturen.

I Stavanger har FrP den siste tiden tatt på seg hatten som kunstkjenner. De gir seg selv retten til å fortelle folk flest at grafitti ikke er kultur, det er en sykdom som forstygger byen vår.

Ei heller setter de særlig pris på Stavanger2008. FrP foreslo i sitt alternative statsbudjsett å kutte hver eneste krone av de 40 000 000 regjeringen bevilget. Men for alle oss som liker kultur: heldigvis har ikke FrP reel makt over landet vårt. Ikke ennå…

Og dette err grunnen til at jeg går nøye gjennom de fleste av de politiske partiene. Og at jeg særlig lar FrP få en del pes. Det er fordi jeg er overbevist om at FrP vil ødelegge landet vårt. Og som jeg tidligere har sagt; jeg er rett og slett for glad i Norge til å la det skje!

Takk til alle som har fulgt føljetongen om de politiske partiene. Om noen har ønsker for fremtidige føljetonger eller kommentarer til denne så synes jeg det er hyggelig om dere enten legger igjen en kommentar eller sender meg en kommerntar til eirik@su.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s