Fremskrittspartiet #5: War on terrorism

Irak

Som gode liberalister mener Fremskrittspartiet at Norge er tjent med å følge etter USA på de fleste områder. Dette gjelder også deres krigføring og måten de leker verdenspoliti på. Etter at Yankeestan (som Marcela så fint kalte det) gikk inn i Irak fulgte Norge lydig etter. I forkant av dette var FrP raskt ute og kritiserte Bondevik-regjeringen for at de ikke var raskt nok ute.

«FrPs forsvarspolitiske talsmann, Per Ove Width, mener Norge bør bidra med spesialstyrker, marinefartøy* eller transportfly i krigen mot Irak dersom USA ber om det. Width mener statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Pettersen er «ulne» i sin støtte til USA-koalisjonen» – Pressemelding fra FrP, februar 2003.

* Etter å ha sjekket det med oppdaterte kart fant jeg ut at Irak har en ørliten kystlinje på drøyt 2 mil ytterst i sør. Hvorfor ville det vært nødvendig med marinefartøy? En digresjon…

Grunnen til at den daværende regjeringen nok ventet var nok for å se hvordan situasjonen utviklet seg. Det ville nok vært dumt plutselig å gå inn uten og vurdere situasjonen nærmere. Men det viste seg jo at det ikke var en særlig bra avgjørelse å gå inn uansett… noe den rød-grønne regjeringen (med SV i spissen) greide å sette en stopper for!

Israel

FrP er svorne Israel-venner. I 2006 uttalte de at de ønsker et militært samarbeid mellom Norge og Israel.

«På det militærfaglige området kan Norge lære mye av Israel. De har lang erfaring i å jakte på terrorister,» sa Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann Per Ove Width.

Dette ble heldigvis aldri noe av, og Norge annerkjente den demokratisk valgte regjeringen i Palestina. SU ønsker en boikott av israelske varer, men så langt er det ikke tegn til at regjeringen går den vei.

«Jeg har sett hvordan Israel behandler palestinerne i de såkalte okkuperte områdene. Jeg ville ikke gjort noe annerledes selv,» sa Kristoffer Tveit, generalsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU)

Jeg synes det sier en del om hvor fanatisk de er i sin støtte av Israel.

2 kommentarer om “Fremskrittspartiet #5: War on terrorism

  1. Det å være liberalist trenger ikke bety noe angående krigføring. De virkelige libertarianerne i USA er imot USAs krigføring i Irak.
    En skulle nesten tro at du ikke ville nevne at SV og regjeringen som ENESTE vestlige land annerkjente terroristorganisasjonen Hamas. En ser jo hva Hamas har gjort for godt…

    Men nå har det jo kommet frem at SU IGJEN har støttet tvilsomme organisasjoner som fungerer som mikrofonstativ for FARC.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s