Høyres karaktersniking

20111023-160048.jpg

Aftenbladet avdekket for en stund siden at 11 barneskoler har innført tallvurdering, jmf. bildet.

Dette syns jeg virket på kanten med hva regjeringen har vedtatt at jeg sendte en henvendelse til Kunnskapsdepartementet. De delte min vurdering i saken og sendte saken videre til Fylkesmannen i Rogaland, som nå skal sjekke lovligheten i denne saken.

Det er legitimt å mene at man vil ha karakterer på barneskolen, selv om det er dumt å mene det. SV ønsker ikke å innføre mer konkurranse i skolen, som kan lede til mobbing og press for unger. Vi mener barn må få være barn.

Høyre har omgått det som er sentrale retningslinjer, og innført lokale karakterer. Dette er ikke første gang, og muligens ikke siste gang, Høyre prøver å snikinnføre sin politikk til tross for lovverket. De har også forsøkt å fjerne leksehjelpen i skolen. Man kan si mye om leksehjelpen, men det Stavanger Høyre ikke forstår er at de også må følge det regjeringen vedtar.

Fra nå skal jeg følge Høyre i skolepolitikken som en hauk. Jeg har ansvar for barnehager og skoler for SV de neste fire årene og lover at jeg skal følge godt med.

Vi trenger ikke mer konkurranse i skolen, men mer kunnskap!
Vi trenger ikke færre lærere i skolen, men flere!
Vi trenger ikke Høyres skolepolitikk, men god skolepolitikk!

Det har SV og det skal jeg jobbe knallhardt for de neste årene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s