Spørsmål – Bystyret 7. nov

Ordfører,

I Stavanger Aftenblad kunne vi for en tid siden lese at 11 barneskoler i Stavanger vurderer elever ut fra et tallvurderingsskjema. Man kan godt mene mangt og mye om tallkarakterer i barneskolen, men reglene er nå en gang slik at regjeringen ikke går inn for dette. Da vil nok flere enn jeg undre seg over at dette praktiseres.

Jeg reagerte på innholdet i oppslaget, og kontaktet Kunnskapsdepartementet for å høre hvordan de vurderte det. Saken ble sendt videre til Fylkesmannen, som nå skal se på saken.

SV ønsker ikke å innføre mer konkurranse i skolen, som kan lede til mobbing og press for unger. Vi mener barn må få være barn.

Mitt spørsmål, ordfører, er følgende:

  • Medfører det riktighet at Stavanger kommune gir karakterer til elever i barneskolen?
  • Og om dette stemmer, hva vil skje med disse vurderingene?

En kommentar om “Spørsmål – Bystyret 7. nov

  1. Jeg må si jeg liker bloggen din Eirik. Er innom fra tid til annen, og du legger ut særdeles bra ting, under et meget bra slagord. Selv vil jeg lage min egen. Under en stein i parken, etter arva fra Trond Øgrim. Sjøl laga han Under en stein i skogen på den tida da ingen andre hadde blogg. Han blei vel ca 70 men var alltid ungdommelig, og brukte oljeselskapa til å betale for foredragsturneen sin, mens han alltid stilte opp for oss Ungdommen. Han hadde utrolig bra spådommer om framtida; Til en generasjon av Kvikksølv er fremdeles sterkt lesverdig selv om den førsteutgava blei skrevet på 90 tallet, og så kom en utvida versjon ved årtusenskiftet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s