Et spørsmål om makt

(skrevet 09.07 fredag 27. november. Ikke lagt ut før nå pga manglende internett)

For øyeblikket sitter jeg i et av auditoriumene på Stortinget og ser på SVs lobbyistkurs. Det er gratis for hvem som helst fra ulike organisasjoner har stilt opp. Dette er organisasjoner som IKKE har råd til å betale 3500,- for Bjarne Håkon Hansens råd.

I salen finnes det blinde, birøktere, brannvernere og andre som har et ønske om å påvirke arbeidet i SVs stortingsgruppe, regjeringen og statsbudsjettet. Og for mange kan det høres ut som om lobbyisme er en dårlig ting, men det er det ikke nødvendigvis.

«Det er viktig å reflektere over om man møter Statoil mest, eller om det er Natur og Ungdom. Om man snakker mest med skipsredernæringen eller de som representerer de fattigste i samfunnet.»

For det at politikere lar seg påvirke er en svært bra ting. Det er et godt supplement til den demokratiske prosessen, for ute i samfunnet finnes mye ekspertise på områder som også SVs stortingsgruppe kan ha godt utbytte av – samtidig som de som prøver å påvirke prosessene kan tjene godt på det.

Blant innlederne var Heidi Sørensen, som er statssekretær i Miljøverndepartementet, og Rogaland SVs Hallgeir Langeland, stortingsrepresentant Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell, SVs parlamentariske leder åpnet kurset.

Planen for denne stortingsperioden er å avholde årlige lobbyistkurs for dem som ikke har råd til å ansette rådgivere og lobbyister for å fremme sine interesser. Rådene som kom både fra regjeringsapparatet og stortingsgruppa var gode og konkrete og jeg håper de som var tilstede hadde utbytte av seminaret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s