15 år med selvstendighet

2. dag av Nei til EUs landsmøte er nå i gang og i dag løftes de store debattene i organisasjonen.

Men denne bloggposten skal ikke handle om de interne debattene, men om den kampen vi sammen kjemper – mot et norsk EU-medlemskap. På torsdag var Nei til EU 29 446 medlemmer – som må sies å være imponerende!

For akkurat 15 år siden i dag stemte flertallet av det norske folket NEI til EU! 28. november 1994 står seg som en historisk dag – da seiret folket mot kapitalkreftene for andre gang!

Noe av det som gjør meg særlig stolt i Nei til EU-sammenheng er at Rogaland desidert er det største fylkeslaget i Nei til EU, med nesten 3000 medlemmer.

Jeg er svært glad for at folket den gang stemte nei og jeg frykter ikke en ny EU-kamp. Hadde jeg vært et Ja-menneske (i EU-spørsmålet) ville jeg fryktet en ny kamp, for det vil være UTROLIG pinlig og smertefullt å tape for tredje gang.

I går kveld ble jeg sittende med våre venner i Island, nei-bevegelsen Heimsyn. Deres kamp er også viktig her hjemme, for om de til slutt blir medlem av Den europeiske union vil dette – på en eller annen måte – påvirke debatten her hjemme.

Men i dag skal vi feire, kamerater, at vi har hatt femten flotte, selvstendige år utenfor EU. I kveld blir det storslått fest, med taler av Guro Fjellanger, Odd Einar Dørum (V), Hallvard Bakke og Heidi Sørensen (SV). I tillegg serveres vi tre retters middag og en Valkyrien Allstars-konsert.

Bevegelsen er viktig for nasjonens fremtid! Gratulerer alle nei-venner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s