Deltakerne

Eirik Faret Sakariassen, nestleder i StOr

UiS har mange engasjerte studenter, både i linjeforeninger, organisasjoner og listene i Studentparlamentet. Allikevel bør flere engasjere seg!

Det er slik at beslutningene tas av dem som møter opp. De som blir hjemme får ikke være med å bestemme. Det er til enhver tid mange viktige saker som det jobbes med i studentmiljøet, for å forbedre livet på Campus og i Stavanger.

Studentparlamentet ved UiS består av 17 valgte representanter, 9 fra Studentenes Liste, 4 fra Liberal Liste, 3 fra Venstresia og en representant fra Studenter for Fiksjonsbetinget Virkelighet. De har ulike saker, men felles for dem alle er at de kjemper for at det skal bli bedre å være student i Stavanger.

Det har vært mye debatt om studentbyen Stavanger i det siste, særlig med tanke på boligsituasjonen og kollektivtrafikken. StOr presser på for å få bedre bussdekning til UiS, både fra Sandnes og Stavanger, og får stadig gjennomslag for større og mindre seiere.

Grunnen til at jeg driver med politikk og studentpolitikk er for å forandre og for å forbedre. Gjennom å delta får man muligheten til å påvirke samfunnet.

Man kan forholde seg til samfunnet på to måter: som tilskuer eller som deltaker. De aller fleste har meninger, enten om boligsituasjonen, kollektivsystemet, kulturlivet eller andre saker. Gjennom å delta kan man påvirke dem i den retningen man vil. Enten bare ved å avgi sin stemme og gi tillit til andre, eller ved å engasjere seg og stille til valg.

14,72 er et viktig tall. Det er prosentoppslutningen for studentparlamentsvalget som var i høst. Det underlige er at det var rekordoppslutning, den har altså aldri vært større. Det må da være flere enn 14,72 % der ute som bryr seg?

Beslutningene tas av dem som møter opp, de som deltar. Er du en av deltakerne? Det har du all mulighet til å bli ved å engasjere deg i StOr!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s