Innlegg på landsmøtet: industriarbeidsplasser

Kjære landsmøte, gode delegater

Jeg kommer fra Stavanger og det er ingen hemmelighet at det er vi som holder liv i Oslo og resten av landet!

Dersom vi skal tro noen kilder innenfor oljebransjen kan oljen gå slutt i løpet av 8-10 år. Dette er de mest pessimistiske anslagene, mens de optimistiske sier 50 år. Her har vi et vidt spenn som vi ikke kan gamble med.

I forslag AN70, fremmet av Mali Steiro Tronsmoen og Lars Berge er det en viktig presisering som jeg mener det er viktig å ta høyde for: “Det er viktig at vi tar med oss denne kunnskapen i overgangen til morgendagens løsninger, og vi må jobber for at dette skjer så raskt som mulig.”

For den regionen jeg kommer fra er vi avhengige av oljen. Men potensialet for å jobbe med fornybar energi og miljøvennlige løsninger er enormt, nettopp fordi vi har så utrolig mange ingeniører som med et enkelt grep kan endre sitt kompetansefelt.

At alle har arbeid er viktig. Skal vi sikre fremtidens arbeidsplasser så må vi tenke på dem allerede nå!

Faktumet er at vi ikke vet hvor lenge oljeindustrien kan holde på. På ett eller annet tidspunkt MÅ vi omstille energiindustrien. Det vil SU gjøre nå. Det er mye energi å hente i det fornybare – også mange arbeidsplasser.

I tillegg til at vi kan få arbeidsplasser av å satse nytt, kan vi lettere nå målet om å begrense temperaturendringene som følge av klimakrisa til maks 2 grader. Det vil bli dyrt å vente med å kutte klimagassutslippene om ti år. Om vi venter blir kuttene mye mer radikale. Derfor tror jeg ikke vi har råd til å vente med kuttene – og vi må utvikle nye arbeidsplasser.

For glemmer vi at oljen en dag tar slutt, så står vi plutselig en dag med mange arbeidere uten en jobb å gå til. Slik kan vi ikke ha det – og derfor må vi skape fremtidens verdier i dag!

Takk for oppmerksomheten

En kommentar om “Innlegg på landsmøtet: industriarbeidsplasser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s