Sammen er vi sterke

Christopher Birknes fra Industri Energis ungdomsutvalg hilset i dag SUs landsmøte på Hamar. Birkeland skrøt av det gode samarbeidet mellom våre organisasjoner og oppfordret SU til å fortsette å holde fanen høyt for det faglige arbeidet.

– Skal dere lykkes i politikken er det viktig at dere har en god faglig satsning. Så langt har dere gjort en sinnsykt god jobb.
Industri Energi, som organiserer 55.000 arbeidere ansatt i blant annet Nordsjøen, aluminium, møbel- og farmasøytisk industri har den siste tiden blitt en av SUs nære samarbeidsparnere i fagbevegelsen.

Også virkningen av den økonomiske krisa i Europa ble tatt opp under hilsningstalen.
– Dersom vi tar en kikk ut i Europa ser vi at ungdomsledigheten er skyhøy. I enkelte land er nesten annen hver ungdom uten arbeid. SU må sammen med fagbevegelsen sørge for at vi får lovfestet rett til læreplass og en styrket ungdomsgaranti for unge som vil ut i arbeidslivet, sa Birknes til stor applaus fra landsmøtet.

Selv om det ble påpekt at SU og Industri Energi ikke er enige på alle områder la Birknes vekt på at vi også har mye vi er enige om innafor miljøpolitikken. Han trakk blant annet fram elektrifisering av norsk sokkel og fokus på helse, miljø og sikkerhet i arbeidslivet.
–    Miljøfokuset og industrien er forenelig. Men vi har en lang vei å gå.

Sosialistisk Ungdom og Industri Energi Ungdom har de siste to årene styrket sitt samarbeid og har flere ganger deltatt på hverandres arrangementer. Flere ungdomsforbund har også deltatt i prosessen med utformingen av forslaget til manifestet for arbeid og næring som skal behandles på landsmøtet.
– Får vi være med på utarbeidinga av deres politikk slik vi har gjort, kan vi også stille oss bak kravene. Det gir manifestet styrke! Sammen kan vi lage revolusjon, sa en opptimistisk ungdomstillitsvalgt.

SU-leder Mali Steiro Tronsmoen takket for hilsningstalen og det gode samarbeidet. Hun rettet også en stor takk til Industri Energi for den inspirasjonen det gode ungdomsarbeidet i forbundet har gitt alle andre som kjemper for faglige rettigheter i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s