Datautstyr fra Israel

Nå har debatten om boikott av Israel tatt en helt ny vending, nemlig inn på en teknisk debatt om hvor vanskelig det er å boikotte ALT produsert av og i Israel. Det er uten tvil deler av boikotten som kan være vanskelig og særlig når Israel er med på å produsere Intel…

Jeg har forståelse for at man ikke kan boikotte alt fra Israel. Og særlig datautstyr er vanskelig, ettersom det er noe vi i større og større grad blir avhengige av. Så alle kan ikke boikotte alle deler av Israel.

Men her er mitt bidrag: mine motstandere prøver å sverte meg ettesom det finnes et bilde av meg foran en Mac book. Den er ikke min. Jeg, derimot, bruker EEE PC med operativsystem EasyPeasy, som er prousert av en nordmann. For så vidt en venn av meg. Så det er ingen tvil om at min data er Israel-fri.

At mine motstandere begynner å trekke inn datamaskiner i debatten viser egentlig et lavmål i debatten.

På LP-bloggen, skrevet av nyhetsredaktør Lars Petter Einarsson, skriver han om sine meninger om saken.

12 kommentarer om “Datautstyr fra Israel

 1. Sitat: «At mine motstandere begynner å trekke inn datamaskiner i debatten viser egentlig et lavmål i debatten.»

  Det du kaller lavmål er vel heller en observasjon. Blant annet skrev du en lengre artikkel om viktigheten av å være sitat: «vær observant!» (OBSOBSOBS!).

  Kan du virkelig kalle det lavmål å påpeke at flere av produktene dere «boikott vennene» bruker daglig har sitt opphav / stammer fra Israel?
  ——
  Boikott mot alle fra Israel er og blir rasisme.
  Tenk om det var «Vi» nordmenn som opplevde at alle våre varer ble valgt bort fordi de var merket med «made in Norway»

  Det er ingen skam å snu Sakariassen. Men om du ikke gjør det bør du vite at du bidrar til fremmedfrykt og hat mot Israel og israelitter.

  Blir neste steg akademisk boikott av Israel, der Israelske studenter og professorer ikke skal ha mulighet til å studere / undervise i Norge?

  • Hei,
   Dere må slutte med det tullet om at en boikott, enten det er forbrukerboikott eller akademisk boikott av Israel, har noe med antisemitisme eller å være mot Israelere /jøder.
   Jeg er selv og også Sakariassen sterke antirasister som har jobbet mot rasisme/nazisme/facsisme siden tidenes morgen, og det er jo spesielt det som skiller venstre fra høyresiden.
   Israel har tatt over et land hvor det bodde en haug med arabere før dem og sendt dem i flyktningleirer og utenlandsk eksil. da må vår felles sosialistiske tankegang selvfølgelig gjelde her også.
   Hilsen Nina Narvestad
   styret palestinakomiteen i Trondheim og jobber for en akademisk boikott av Israel på NTNU – Trondheim

 2. Hei! må bare spørre om du virkelig står for en akademisk boikott av Israelere, du innser at dette ødelegger for hele Israel som land og ikke minst for Norge sin innflytelse i det eneste demokratiet i midt-østen som fungerer.

  Nå må vi ikke forhaste oss når vi sier at Israel ikke bør få studere/undervise i Norge, for først og fremst dersom Israel skal «reddes» som dere kan si, må de lære av oss.
  Nå mener jo jeg at vi har ting og lære av Israel og de har litt og lære av oss, men hvordan skal dette skje dersom vi ikke kan lære av dem?
  vist ikke Israelske professorer kan komme til Norge og lære oss noe, og vi ikke kan lære noe til dem… da ender det opp med at vi ikke kommer spesielt langt.

  Ser vi bort ifra dette så blir også en akademisk boikott helt idiotisk for Norske studenter, Ved en slik akademisk boikott, vil altså si at jeg ikke kan velge og studere i Israel dersom dette er mitt ønske, Nå må vi spole tilbake og tenke over dette en siste gang, spør deg selv nå: HVEM ER DU TIL OG BESTEMME HVOR JEG SKAL STUDERE?

  Det er det spørsmålet du bør spørre deg selv.

  MVH Kristoffer Birkedal Sandnes FpU

  • Ser at det ikke bare er prosessoren og chipsetet som er fra Israel i denne PCen. Bluetooth ble utviklet av SIG som består av Intel mf. Intel = Israel.

 3. Å ikke prøv og kall dette ett lavmål etter som dette er de gode tingene med Israel, du må gå innfor en total boikott eller ingen boikott. å poenge her ligger jo i det faktum at du ikke overlever uten, hvordan kan man da boikotte? det blir akuratt som om Europa boikotter Norge, da får de ikke olje, så langt tenker dem.

  Du er jo også fullt klar over at store deler av helsevesenet trenger Israel. Så altarnativet må jo da være om folk skal få behandling eller ikke.

 4. Nina Narvestad: «Jeg er selv og også Sakariassen sterke antirasister som har jobbet mot rasisme/nazisme/facsisme siden tidenes morgen, og det er jo spesielt det som skiller venstre fra høyresiden.»

  Richard: Dine handlinger sier mer en dine ord Nina. Man ikke bekjempe rasisme med rasisme.
  ——-
  «Nina:– En akademisk boikott av Israel vil innebære at man for eksempel ikke samarbeider med vitenskapsmenn som representerer israelske institusjoner eller at man velger bort enkelte pensumbøker, »

  Richard: Når israelske akademikere blir utestengt uavhengig av deres personlige synspunkter må det være ren rasisme som ligger bak.
  —————
  Visdomsord til ettertanke:
  «If you stare into the Abyss long enough the Abyss stares back at you.» – Friedrich Nietzsche

  Uttalelsene er hentet fra: http://www.underdusken.no/nyhet/2009/13/1500240/studentopprop+for+israel-boikott

  • Richard: Når israelske akademikere blir utestengt uavhengig av deres personlige synspunkter må det være ren rasisme som ligger bak.

   Krisstaar: Så lengje dei representerer ein institusjon, har det personlege synspunktet deira lite å seie, då dei representerer synspunktet til institusjonen.

   For at du skal kunne kalla dette rasisme, må ein føresetnad vera at du ser på Israelitter som ein eiga rase. Det tviler eg på at du gjer (det ville vore rasisme i ordets rette forstand). Eg trur ordet du leiter etter her er «diskriminering».

   • La meg bare påpeke at det ikke finnes raser i vår verden, det som kanskje blir det verste på ditt innlegg er det faktum at du ikke ser at Israel som land kan boikottes, dersom man tar de statlig eide bedriften, da er det nesten ok.
    Men så snart det blir snakk om at alle bedrifter i hele Israel til og med de som ikke har noe med noe og gjøre blir boikottet, det er først her man kan se på det som ett 110% rasisitk tiltak! Uskyldige mennesker vil lide!

   • Krisstaar: For at du skal kunne kalla dette rasisme, må ein føresetnad vera at du ser på Israelitter som ein eiga rase. Det tviler eg på at du gjer (det ville vore rasisme i ordets rette forstand). Eg trur ordet du leiter etter her er «diskriminering»

    Richard. Hvordan har det seg at dere prøver å gjennoppfinne ord som Rasisme på nytt. Har du satt deg inn i definisjonen av ordet?

    «Rasisme er enhver distinksjon, ekskludering, restriksjon eller preferanse basert på rase, farge, avstamning eller nasjonalt eller etnisk opphav som har til formål eller effekt å nullifisere eller svekke anerkjennelse, nytelse eller utøvelse på like vilkår av menneskerettigheter og fundamentale friheter i det politiske, økonomiske, sosiale, kulturelle eller noe annet område i det offentlige liv.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s