LP bommer totalt!

I dagens avis skriver nyhetsredaktør i Rogaland Avis Lars Petter Einarsson om boikottforslaget. Til tross for smigrende ord på slutten syns jeg han bommer stygt i sin analyse av forslaget.

SU/SV-politikeren Eirik Faret Sakariassen tok i romjulen til orde for at Stavanger kommune skal boikotte israelske varer. Utspillet satte i gang en voldsom debatt på Siddisland.no, som det alltid gjør når noen begynner å røre i antisemittisk farvann.

Dette skriver Lars Petter, ofte omtalt som LP eller Einarsson, på sin blogg. Det jeg henger meg opp i er at han påstår at jeg rører i antisemittisk farvann. Det er ikke en gang en fornærmelse av meg, fordi det er historisk fullstendig feil.

I denne debatten blir jeg anklaget for å være ung og uviten. Jeg er ung, det kan jeg gå med på, men jeg syns det er fornærmende å bli kalt uviten eller umoden. Det er en hersketeknikk som ikke er verdig noen debatter. Men hva er det som gjør at LP bommer så stygt? Han er jo en smart mann, med en viktig jobb som nyhetsformidler og bør jo ha kjennskap til historiekunnskap.

For hva er antisemittisme? Det er ikke et uforståelig begrep, det er rett og slett at man er mot semittiske folkeslag. Og det er her LP bommer, for hva er semittiske folkeslag?

Wikipedia sier det slik:

Semitter er en fellesbetegnelse på flere folkegrupper som fra omkring år 3000 før Kristus har dominert Midtøsten. Betegnelsen brukes først og fremst om folk som taler, eller har talt, semittisk språk. Semittene har imidlertid flere felles kulturtrekk. Både jødedom, kristendom og islam er oppstått blant semitter.

Hva er så semittiske folkeslag i dag?

  • Arabere
  • Assyrere
  • Jøder

Og så vidt jeg vet, uviten som enkelte påstår jeg er, så er palestinere arabere… Så da er jeg kanskje egentlig mot hele Midt-Østen?

Uvitenhet råder i alle leirer, men jeg ber dem som har angrepet meg og kalt meg antisemitt snarest bør trekke dette tilbake!

3 kommentarer om “LP bommer totalt!

  1. Her er det vel egentlig du som er historisk feil:

    Antisemittisme, Begrepet oppstod i 1879 da tyskeren Wilhelm Marr definerte jødene som en egen rase. Marr innførte benevnelsen antisemittisme som en eufemisme for det tyske Judenhass, det vil si «jødehat»….

  2. Hva er poenget ditt? At du umulig kan kalles antisemitt fordi da skulle du hatet alle semittiske folkeslag, og du hater bare jøder…?

    Du tuller fælt nå. Ordet antisemittisme har utelukkende blitt brukt om begrepet jødehat, selv om semittiske folkeslag omfavner mer enn jøder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s