Beredskapsplaner i Stavanger

Til

Ordføreren i Stavanger kommune
Leder for Kommunalstyret for Oppvekst
Oppvekstsjef i Stavanger kommune
skolesjefen i Stavanger kommune
barnehagesjefen i Stavanger kommune
beredskapssjefen i Stavanger kommune

Etter den forferdelige hendelsen i Newtown i USA nylig har vi sett ondskapen ramme barn og unge på en måte vi ikke kan forstå. Mange små barn mistet livet på skolen de gikk på.

Vi har også sett onskap i Norge ramme unge mennesker. Vi kan ikke lenger tro at slikt ikke skjer i det de fleste av oss alltid har kjent som fredelige Norge.

Noe av det jeg frykter mest er at vi skal se lignende hendelser som vi har sett i USA nylig og flere ganger tidligere, på en skole eller barnehage i Stavanger.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har til flere medier uttalt at Utdanningsdirektoratet allerede har igangsatt et arbeid i samarbeid med Politidirektoratet hvor det skal utarbeides en veileder for hvordan skoler skal håndtere angrep.

Jeg vil med dette be om at det igangsettes et arbeid for å lage konkrete beredskapsplaner for barnehager og skoler for hvordan man unngår slike situasjoner og i verste fall hvordan man håndterer dem dersom de skulle oppstå.

Jeg vil også be om at det øves på slike situasjoner, for å være bedre forberedt.

Vi skal selvsagt håpe på det beste, nemlig at vi aldri vil trenge å bruke dem. Men vi er nødt å være forberedt på det verste. Derfor er dette et arbeid vi må prioritere høyt.

Med vennlig hilsen
Eirik Faret Sakariassen,
Bystyrerepresentant for Sosialistisk Venstreparti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s