Brev til Ordføreren om ensomhet

Jeg har i dag sendt brev til Ordføreren om ensomhet. Etter et godt møte med Steinar Halleland som har startet mange venneklubber har jeg lyst til at kommunen skal bidra til informasjon om hvordan komme ut av ensomhet og inn i gode vennskap. Her er brevet gjengitt i sin helhet:

Ensomhet blant unge er utbredt, og vi har sett bekymringsfulle tall knyttet til den nylig offentliggjorte ungdomsundersøkelsen. Gjennom fellesskap med andre får vi mennesker bekreftelse og gode opplever, som er avgjørende for selvbildet.

Venneklubben har sitt opphav i Stavanger, og responsen har vist oss at det er et behov for arenaer å møte andre på og utvide vennenettverket. Det er også etablert vennegruppe for unge, «Søk en venn». Her kan unge møtes med ansvarlige voksne tilstede. Dette er et tilbud som skoler og helsesøstre , pp-tjenesten og andre relevante instanser bør ha kjennskap til og har et sterkt ønske om å videreformidle til barne- og ungdomskoler i Stavanger kommune og helsesøster og andre relevante institusjoner i Stavanger kommune, eventuelt også videregående skoler.

Jeg håper Ordføreren vil ta dette videre, slik at kommunen gjennom våre kanaler kan bidra til at barn og unge ikke er ensomme, men finner gode venner.

Eirik Faret Sakariassen,
bystyrerepresentant SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s