Rapport om skolen

Ordfører, dette er en svært interessant rapport

«Likevel ser det ikke ut til at andelen elever som er svake lesere har gått ned i Stavanger. Tvert i mot ser det ut til å ha vært en liten økning på de svakeste lesenivåene. Det er i følge revisor nok flere grunner til at det er slik, men én forklaring er at noen skoler ikke evner å sette inn tilstrekkelige styrkingstiltak på et tidlig nok tidspunkt.»

Mens Norge har en omvendt graf, setter Finland inn tilpasset undervisning for nesten alle elevene i første klasse, og med årene blir det gradvis færre. I Norge henger vi etter og må sette inn spesialundervisning for flere og flere frem mot endt grunnskolegang. Det bør være et tverrpolitisk ønske om å snu denne trenden. Tidlig innsats vil løfte resultatene

Rapporten peker også på dette: «I første klasse har 2,8 prosent av elevene spesialundervisning, i sjette har 8,5 prosent av elevene spesialundervisning.»

«Revisor peker også på at lærertettheten i Stavanger har gått ned de siste årene, spesielt på ungdomsskole- og småskoletrinnet.»

Landets kunnskapsminister, Kristin Halvorsen, tilførte i statsbudsjettet for neste år 600 øremerkede lærerstillinger til kommunene. Stavanger fikk 16 av disse, på 4 forskjellige skoler. Jeg registrerer at Høyre i tale er veldig opptatt av lærertetthet. Men hverken lokalt eller nasjonalt følger man opp. Man er mer interessert i å gå på epleslang i skolen.

Rapporten peker også på at det er store forskjeller mellom skolene. Slik skal det selvsagt ikke være. Hvor man bor i byen skal ikke ha betydning for kvaliteten på skolen barna dine går på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s