Nei til ny arbeidsmiljølov!

I dag streiker titusenvis av arbeidstakere mot regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov. SV støtter de streikende!

SV vil at kommunen skal være en god arbeidsgiver. Det skal være godt og trygt å jobbe i kommunen, for fellesskapet. For hva er viktigere enn å jobbe i kommunen? Jobbe med unger i barnehagen. Undervise og lære opp ungene og ungdommene i skolen. Hjelpe pleietrengende, enten de bor hjemme eller på sykehjem. Hente søppel, sørge for at vann og strøm er i orden, sikre turområder og fellesarealer.

Jeg setter enormt stor pris på alle de som jobber i kommunen. Derfor har jeg følgende budskap, både til ansatte i Stavanger kommune og til arbeidsminister Robert Eriksson: Stavanger SV vil ikke godta de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven og vi vil ikke at våre ansatte skal jobbe under disse vilkårene. Derfor sier vi takk, men nei takk. I Stavanger vil vi at vi skal praktisere dagens arbeidsmiljølov – uansett hva regjeringen finner på.

Vi vil ikke ha flere midlertidige ansettelser. SV vil at folk som jobber i kommunen skal ha fast stilling – og helst i 100 % om de ønsker det. Ansatte skal ikke kunne tvinges til å jobbe mange søndager på rad. Det er uaktuelt å praktisere fjerning av begrensningen av hvor mange søndager ansatte skal kunne jobbe på råd. I dag er det hver tredje søndag eller helligdag. Regjeringen vil fjerne dette – Stavanger SV vil ikke.

Høyresiden er gode til å fremstå som om de er veldig for frihet. Da må jeg nesten spørre: når er du mest fri. Når du har fri eller når du ikke har fri?

Til slutt vil jeg utfordre ordfører Christine Sagen Helgø: vil du at kommunens ansatte skal ha fast eller midlertidig stilling? Hvor mange søndager eller helligdager skal de måtte jobbe på rad? Vil du gå med på SVs forslag om å praktisere dagens lov i Stavanger? Jeg venter spent på svar.

Eirik Faret Sakariassen,
Ordførerkandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s