Rutekuttene kuttes ut!

Fylkesutvalget har bestemt seg for at de vil si nei til rådmannens rutekuttforslag i Rogaland. Det som derimot er dumt er at fylkespolitikerne går inn for en prisøkning på billetten med 3 %. Dette resulterer i at på nyåret blir en bussbillett en krone dyrere. Men det som er blitt resultatet er langt bedre enn forslaget som forelå fra rådmannens side, som var en billettprisøkning på hele 10 %!

Den aller gladeste nyheten er at ungdomskortet forblir urørt! Prisen blir værende på 250 kr. I denne saken er det tatt utgangspunkt i at de ønsker å skjerme ungdomskortbrukerne i størst grad.

Heldigvis har politikerne tatt folket på alvor. Og det viser bare at dersom folket (velgerne) viser stort nok engasjement, så bøyer politikerne seg etter dem. Kun ett parti stemte for rutekutt og høyere busspriser. Det var, ikke overraskende nok, FrP! Måten flertallspartiene greide å finansiere rutene og billettprisene var ved å bruke 45 millioner mer enn rådmannens forslag. FrPs gruppeleder Ola Ingvaldstad kalte forslaget fra flertallspartiene ”uforsvarlig”.

Utenom dette greide Ap, Sp, V, H, KrF og SV å få mer til overs, som går til kultur og skole! Foreløpig ser det ut som om fylket har tjent på maktskiftet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s