Sakki på søndag: bystyremøte, Brüssel og siddis 2030

Gode leser!

Uken startet med bystyremøte, så en rask studietur til Brüssel før det var hjem til Stavanger for debatt om fremtidens siddisby.

Bystyremøte

Omtrent en mandag i måneden har vi møte i Stavanger bystyre. Det er mange saker på dagsorden, og møtene varer fra fem til ti om kvelden. Det er ofte en god del reguleringssaker, så ulike saker vi skal behandle. Som denne uken, hvor vi både behandlet handlingsplanen Eg e den eg e, med tiltak for LHBTI-personer. SV fremmet en rekke forslag som vi tok opp etter møte med foreningen FRI. I tillegg omgjorde vi skjenkevedtaket om rein sprit, som SV vippet flertallet for etter sommeren. I tillegg fikk SV omsider opp en interpellasjon vi har hatt liggende lenge, om å innføre Telermarksmodellen mot sosial dumping i Stavanger kommune. Dette skal nå utredes og fremlegges for politisk behandling.

Brüssel

Torsdag til fredag reiste representanter fra Kommunalutvalget på en studietur til Brüssel for et lynkurs om EU og EØS, i regi av de ulike regionskontorene norske kommuner har i Brüssel. Det var nyttig og interessant, for som vi vet har EU en (altfor) stor påvirkning på hverdagen og på de vedtak som gjøres i norske kommuner. Derfor er det viktig at vi er godt kjent med hva som foregår i EU-systemet og hvordan vi best håndterer det lokalt. SV mener jo lokaldemokratiet utfordres av at vi stadig må rette oss etter vedtak fra EU.

Siddis 2030

Vel hjemme i Stavanger skulle det være debatt på Kåkå, med Verdikommisjonen. Tom Hetland skulle innlede om siddisen i 2030. Det er 14 år til, og vi var en gjeng som skulle kommentere våre syn på hvordan Stavanger kanskje er men aller mest forhåpentligvis er i 2030. Mine poenger kan oppsummeres slik: kriteriene for å kalle seg siddis er flere, og tidvis ganske strenge. De bør utvides, slik at siddismangfoldet rommer flere enn i dag. Mine håp for Stavanger er at vi om 14 år er likere København: en grønnere by, som er liberal og mer åpen for mangfold. Hvor folk for alvor lever miljøvennlige liv, er mer rause og har lavere skuldre for at folk er forskjellige – men er livredde for økende ulikhet. Det blir spennende å se hvordan byen er om fjorten år!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s