Tale på RSVs nominasjonsmøte

Tale til Rogaland SVs nominasjonsmøte 10. desember 2016
Det vakreste med Rogaland er ikke når du suser gjennom Ryfylke i en båt, en solfylt dag i juli.

Det vakreste med Rogaland er heller ikke når du vandrer på de nesten hvite sanddynene på Jærstrendene.

Det vakreste med Rogaland er utrolig nok heller ikke når du rusler gjennom de brolagte gatene i Gamle Stavanger eller i Skudeneshavn, med hvite trehus på alle kanter.

Det vakreste med Rogaland er at forskjellene mellom folk er små.

Men de er økende. De rikeste blir rikere, og de fattigste blir fattigere. Og det skjer ikke tilfeldig. Det skjer fordi Høyre-FrP-regjeringens villede politikk sørger for det. Faktisk er vårt fylke på topp i ulikhet, nest etter Oslo. Foreløpig er forskjellene relativt små. De har vokst de siste årene. Hvis vi får fire nye år med Høyre og FrP vil forskjellene i Rogaland skyte fart.

Kjære nominasjonsmøte!

Jeg heter Eirik Faret Sakariassen, jeg er 25 år og klar til å være 2. kandidat for Rogaland SV – om dette møtet ønsker det. Til daglig er jeg kommunalråd i Stavanger kommune og gruppeleder for Stavanger SV, og har vært folkevalgt siden 2011.

I fire år har Rogalandsbenken vært uten en SVer. Sånn kan vi ikke ha det. Gode venner: jeg er optimist!

Det er all grunn til å tro at vi skal ha en god mulighet til å kjempe oss tilbake til Stortinget. I kommunevalget så vi en positiv trend i mange kommuner. SV gikk frem i Eigersund, Haugesund, Karmøy, Time og Stavanger.

Stavanger er fylkets største by, og SVs største lokallag. Vi gikk frem 0,5 prosent forrige valg, som betyr flere hundre nye SV-velgere. Vi er klare til å gjøre vårt for at Rogaland SV igjen skal være på Stortinget!

I februar avklarte jeg at mitt navn ikke skal stå på toppen av lista, som nr. 1. Mitt personlige utgangspunkt var også at jeg ikke skulle være en del av resten av toppkandidatene, men da jeg ble spurt av medlemmer i nominasjonskomitéen om å stille til 2. plassen, bak Solfrid Lerbrekk, sa jeg ja. Jeg er klar for å være en del topplaget uansett. Rykter er rykter. Jeg vil gjøre mitt for å samle partiet.

Kjære alle sammen!

Jeg spør om deres tillit her i dag. Og får jeg den vil jeg fortsatt være en SVer som tar kampen for mer tillit til offentlig ansatte. Stavanger SV, Ingrid Kristine og jeg har stått i front for en tillitsreform i vår eldreomsorg, som vi har fått gjennomslag for til tross for at vi er i opposisjon. Hvis jeg får deres tillit, får dere en kandidat som kan og vil levere konkrete, politiske resultater.

Arbeidsløsheten går opp.

Antallet lærere går ned.

Skattekuttene øker.

Forskjellene øker.

Arbeidsmiljøloven er svekket.

Antallet amerikanske soldater i Norge øker.

Mange flyktningebarn tvangssendes UT av landet.

Folkens: vi lever i bakvendtland. Alt som bør gå ned, går opp. Alt som bør gå opp, går ned. Om 276 dager kan vi igjen få et solidarisk Norge. Jeg er klar!

Takk for meg!

En kommentar om “Tale på RSVs nominasjonsmøte

  1. Tilbaketråkk: Sakki på 3. søndag i advent: Solfrid til Stortinget! | Fellesskap fungerer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s