«Bentetid» i helsevesenet

Vi bør innføre et nytt konsept i helsevesenet: Bentetid.

Det er tiden det tar fra første konsultasjon til den faktiske behandlingen starter. Helseminister Bent Høie har som helseminister redusert tiden som går fra man besøker fastlegen til første konsultasjon hos spesialist. Men den viktige tiden – tiden fram til den faktiske behandlingen starter – går ikke ned. Bentetiden øker.

Dette skjer fordi langt flere sykehushenviste pasienter registreres som «uavklarte» og får time til utredning. Færre, ikke flere, får time til behandling. Dette viser tall som Norsk pasientregister (NPR) har utarbeidet. Med Bent Høies opplegg strykes pasientene fra den offisielle ventelisten, selv om de ikke har fått behandlingen ennå. På denne måten unngår også sykehusene fristbrudd, og unngår økonomisk straff.

Helseminister Bent Høie skryter av redusert ventetid for pasienter i Norge. Det er en halv sannhet. Det er det ingen grunn til. Bentetiden går opp, ikke ned.

Ådne Naper, 1. kandidat Telemark SV

Eirik Faret Sakariassen, 2. kandidat Rogaland SV

En kommentar om “«Bentetid» i helsevesenet

  1. Heile Helsegarantien te Bent Høie og Høyre e ein bløff. allerede i begynnelsen av Desember, blei eg henvist te spesialist. Eg fekk itte omfattende undersøgelser hos han og i MR. meddelt diagnosen cancer prostata den 6. Januar. Ikkje den verrste formen for kreft,(cancer), men tross alt kreft.
    På grunn av manglende legekapasitet, vil eg først i morgen 14. Mars få en forberedende undersøgelse, på SuS, før operasjon 20. Mars. Eg har ikkje særligt merr plager i dag, enn eg hadde i Desember, men synes ventetiden har vært lang, og te tider vanskelig, psykisk. Meddele dette, ganske enkelt fordi eg har ingen tro på sånn så, Høyre; Bent Høie og øvrige politikere, behandle oss pasienter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s