Sakki på søndag: varslingskultur, kultur- og næringspolitikk

God søndag!

Hektiske tider, og det vil fortsette frem til sommeren. Men det er veldig gøy å få være med på så mye spennende. I morgen blir det heldigvis fri!

Varslingskultur

I Stavanger Aftenblad har mange lest om et kommunalt bofellesskap for personer med psykiske lidelser og rusmisbruk. Det er fremkommet svært kritikkverdige forhold, knytta til hygiene og renslighet. Ansatte gjorde det de kunne for å varlse skikkelig, men ble ikke hørt i så stor grad som de burde. Det er trist at vi får en ny sak om at varslere ikke behandles skikkelig i Stavanger.

Jeg oppdaget at jeg selv har hospitert ved bofellesskapet, i min sommerjobbuke i 2015. Det er det mest spesielle jeg har opplevd som folkevalgt, og jeg mener ikke vi kan godta at folk skal leve slik.

Det er også uakseptabelt hvordan varslere behandles. SV ønsker å etablere et uavhengig varslerombud, slik at varslere ivaretas på en god måte. Kommunale ledere på alle nivå må støtte varslere og oppmuntre til en god varslingskultur, hvor de som varsler ikke straffes eller sanksjoneres, formelt eller uformelt.

Her kan du lese om mitt besøk i bofellesskapet >>

Kultur- og næringspolitikk

Fredag var det nytt Sosialistisk Venstre Party! 1. kandidat Solfrid Lerbrekk og jeg besøkte kunst- og næringsfellesskapet Babar, og fikk fortalt litt om hva SV mener må gjøres for selvstendig næringsdrivende kunst- og kulturarbeidere.

Det viktigste vi bør gjøre er å styrke deres sosiale rettigheter og inkludere dem i offentlige velferdsordninger. De bør sikres anstendig pensjon og styrkede rettigheter i NAV. Noen tenker kanskje at kunst blir litt ekstra vakker om kunstneren lider og sulter, men det er ingen automatikk i det.

Nok en gang syns jeg vi fikk til et bra SV-party. Det er en fin form å drive valgkamp på, med nok tid til å svare skikkeig på alles spørsmål og få gode innspill på.

Nå sitter jeg på Gardermoen, etter å ha tilbragt helgen her med skolering av SVere fra det ganske land gjennom Halvorsen-programmet.

Til slutt, litt reklame!

Rogaland SVs valgkampsamling

På valkampsamlinga oppdaterer me oss på SVs hovudsak: Kampen for rettferdig fordeling. Me trener oss i å argumentera, me planlegg gjennomføringa av valkampen, og ikkje minst får me møta andre fine SV-arar frå fylket. Me legg opp til at det blir barnepass, slik at du kan ta med ungane.

Her er eventen og her kan du melde deg på!

SVs sommerfestival

Vi inviterer til en langhelg fylt med inspirerende innledere, gode diskusjoner, og god tid til å lade opp argumentasjonen før årets viktige valgkamp. Sommerfestivalen skal være på Haraldvangen kurs og konferansesenter i Akershus fylke. Her er det full uttelling både for den som er interessert i politikk, valgkamp, strand og bading: Haraldvangen stiller med alt!

Her er programmet og her kan du melde deg på!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s