Stavangerbudsjettet 2022: Trygghet skapes best i fellesskap!

I dag la SV og våre samarbeidspartier Ap, FNB, MDG, R og Sp frem vårt budsjett for Stavanger i 2022 og de kommende årene. Det er et budsjett som styrker fellesskapet kraftig og øker innsatsen for å nå kommunens klimamål og -ambisjoner!

Fellesskapet

Vårt mål er solide fellesskap, som har plass til alle og er der for oss når livet går i motbakke. Derfor satser vi på mer ressurser til de viktigste oppgavene fellesskapet skal løse: satsing på skolen og styrket grunnbemanning på kommunens sykehjem. Vi ruller ut offentlig vikarordning, fremfor å kjøpe vikartjenester av kommersielle bemanningsbyråer. Vi hegner om fellesskolen, og vil motsette oss nye privatskoler. Vi sikrer barnetrygd til også korttidsmottakere av sosialhjelp og gir familier på sosialhjelp 500 kr ekstra pr barn til julen 2022.

Her er noen utvalgte punkter

 • 25 millioner kroner mer til grunnbemanning på sykehjem (15 mill kr bevilget ekstra i inneværende år og 10 mill kr på toppen av dette)
 • 20 millioner kroner ekstra til skolerammen, rettet mot ungdomsskolen. Dette på toppen av de 40 millioner kronene vi bevilget i fjor.

Klima og miljø

Stavanger kommune har store ambisjoner for å kutte utslipp og nå våre klimamål. Det er en tøff oppgave, men vi er på vei. Utslippene i Stavanger går raskere ned enn de gjør nasjonalt – og nå vil vi videre! Derfor styrker vi klimafondet med 50 millioner kroner neste år og på toppen av dette legger vi inn 100 millioner kroner til klima- og miljøtiltak de kommende fire årene. Vi skal sørge for raskere utslipp og en grønnere kommune. I tillegg til alt dette legges det 120 millioner kroner på bordet for å få bygget mer sykkelvei – også mer enn det som er planlagt!

Barn og unge

Stavanger skal være Norges beste barneby! Allerede har vi gratis SFO for 1. klassinger, søskenrabatt mellom barnehage og SFO, familier på sosialhjelp får beholde barnetrygden og mye annet. Nå gjør vi mer:

 • Barnas Sommer blir et fast tiltak, ikke kun noe vi gjorde under koronapandemien
 • Vi dobler utrullingen av skolematprosjektet til minst tre nye skoler
 • SFO-prisen for 2.-4. trinn reduseres med 500 kr hver måned
 • Barnehageprisen reduseres også (som en følge av statsbudsjettet)

Vårt mål er at barnefamilier skal ønske å flytte til Stavanger. Nå går vi fra en av landets høyeste SFO-priser, til en av de laveste – og mye lavere enn våre nabokommuner.

Eiendomsskatt

Vi hever bunnfradraget på eiendomsskatten, fra 400.000 til 625.000, på bolig. Dette vil medføre en lik reduksjon pr. boenhet på 500 kr årlig, men vil selvsagt prosentvis utgjøre mest for de med minst boliger.

Andre gladsaker

Det er også mye annet, stort og smått, som vi gjør. Her kommer et utdrag:

 • Vi sommeråpner Vågen for gående tidligere og gjør ordningen permanent. Det medfører også at det stenges for biltrafikken i samme tidsrom.
 • Vi foreslår en ordning med belønningsordningen «klimapoeng». Gjennom et kommunalt samarbeid med lokalt næringsliv, Kolumbus og andre relevante aktører, kan innbyggere tjene “klimapoeng” i en egen app som kan brukes på gratis kinobilletter, shopping, billigere bussbilletter og lignende.
 • Det bes om rekrutteringstiltak for flere helsesykepleiere.
 • Vi ruster opp offentlige lekeplasser.
 • Vi fjerner aldersgrensen for ledsagerbevis for barn med funksjonsnedsettelser.
 • 1 million mer til kultur.
 • 1 million mer til idrettslag.
 • Vi vil tilbakeføre inkassotjenestene i kommunal regi, fremfor å bruke private inkassobyråer.

Det er mye annet bra i budsjettet også, som dere kan lese ved å følge lenken under. Avslutningsvis må jeg si følgende: Det er veldig bra for SV og våre velgere at vi er en del av det styrende flertallet. Samarbeidet med de andre partiene er godt og tillitsfullt og vi får solid med gjennomslag. Jeg har vært med som folkevalgt i ti år, og gått fra det ene kommunale møtet etter det andre der vi bare ble nedstemt. Nå forandrer vi byen til det bedre, litt hver dag. Det er veldig meningsfullt!

Her kan du lese hele budsjettet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s