Fattigdom kan ses under juletreet

Mange familier merker de tøffe økonomiske tidene vi lever i. Spesielt familier på sosialhjelp merker de økende utgiftene godt. Dette har SV prøvd å gjøre noe med.

Til jul i år får alle familier på sosialhjelp i Stavanger 500 kroner ekstra pr barn, som en ekstra julestøtte. Dette er et lite bidrag for at de skal få en litt bedre jul, me d en litt romsligere økonomi.

Det skal være gaver under alle juletrær i byen vår, også i de familiene som har dårlig økonomi. Det handler om å bidra til en bedre barndom for alle. Det er uakseptabelt at unger skal merke utslagene av fattigdom og forskjeller.

Gjennom mange målrettede kutt til sosiale ordninger fra den forrige borgerlige regjeringen, samtidig med store skattekutt til landets rikeste, har forskjelleneøkt i Norge. Dette vil SV motvirke så godt vi kan, både når vi forhandler om statsbudsjett og når vi driver politisk arbeid i Stavanger.

Derfor sikret vi fra 2020 at alle familier på sosialhjelp i Stavanger fikk beholde barnetrygden. Derfor har vi rullet ut skolemat til tusenvis av elever i Stavanger. Og derfor får barnefamilier på sosialhjelp 500 kr ekstra nå i desember. På toppen av dette kommer SV og regjeringen nå med en ekstra julestøtte i 2022 på 1000 kr til alle sosialhjelpsmottakere, og 1000 kr ekstra per barn. Dette vil hjelpe godt på! SV skal fortsette kampen mot fattigdom og forskjeller.

Kjersti Dybvig,

Kommunestyrerepresentant SV

Eirik Faret Sakariassen,

Gruppeleder Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s