Stavanger SVs alternative budsjettforslag

SV innleder budsjettet med å poengtere hvor viktig vi anser demokrati og at vi ønsker at politiske beslutninger tas så nært folk som mulig.

Jeg har valgt ut en del av punktene i budsjettforslaget. Forslaget fikk 5 av 67 stemmer.

Skoler, barnehager og SFO
For å få en bedre skole og barnehage mener SV at voksentettheten må økes. Dette betyr flere lærere, miljøarbeidere og assistenter. Kompetansenivået hos lærere må heves. Totalt har SV budsjettert med 24,5 millioner. Det er også at det ikke blir noen økning i egenbetalingen for SFO, som vi bevilger 550 000 kr til.

PPT
For at barn ikke skal belastes er det viktig med en tilfredsstillende tjeneste som yter best mulig. Dette bevilger SV 1 million kr. til

Kartlegging av seksuell trakassering i skolen

Seksuell trakassering i skolen er et alvorlig problem. Dette fører til at barn kan føle seg undertrykket, får atferdsvansker og blir usikre. I dag avfeies det av og til som flørting, men per definisjon er det mobbing. Hvor stort omfanget er, vet man ikke mye om, og derfor bevilger SV 500 000 kr. til kartlegging av seksuell trakassering.

Ungdom og fritid
SV tar de unge på alvor. Vi ønsker et godt fritidstilbud for unge. Derfor har vi foreslått en styrking av bydelene med 3,5 millioner kr. og kr 300 000 til rusfrie tilbud i sentrum.

Lovlige graffitivegger
Dette punktet var det faktisk jeg som foreslo. Grunnen til det er at jeg ser behovet for lovlige graffitivegger til byens unge kunstnere. Det må være arenaer for det ungdom interesserer seg for, og graffiti er en av dem. Det er og preventivt som kan fjerne taggingen fra butikker og lignende. SV mener dette kan finansieres med 300 000 kr.

Dette er bare noen av punktene under SVs alternative forslag. Om det er noen som lurer på hva vi har gjort i konkrete saker så er det bare å ta kontakt med meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s